Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

Puoluekatsaus – Valitse nyt sitten näistä!

 

Moni on minulta kysynyt, että miksi lähdin juuri Itsenäisyyspuolueen riveihin eurovaaleissa. Vastaan nyt samalla kaikille tekemällä pikaanalyysin Suomen valtapuolueista. Jokainen tuosta helposti ymmärtää, ettei niitä voi äänestää.

Kansainvälinen Kokoomus, eli Internationaali

Kokoomus kutsuu itseänsä virallisesti nimellä Kansallinen Kokoomus, mutta paremmin nyky-Kokoomusta kuvaisi nimi Kansainvälinen Kokoomus, eli Internationaali. Näin koska Kokoomus ei enää ole isänmaallinen puolue, joka ajaisi Suomen etua vaan se on kaikkein voimmakkaammin alistamassa maamme itsenäisyyden EU:lle. Nyt Kokoomus haluaa tuhota itsenäisyytemme rippeet ja liittää Suomi NATO:on tehden siitä Venäjän vastaisen sotilasliiton itärintaman. Kokoomus pilaa Venäjän kaupan tulevaisuudenkin vaan sen takia, että peloteltaisiin Suomen kansa NATO kannalle. Kokoomuslaiset vihaavat Venäjää koska heille ei vielä ole välähtänyt, että Neuvostoliitto on hajonnut ja tilalla on uusi demokraattinen markkinatalousmaa Venäjä. Kokoomuslainen luulee, että Venäjällä on kommunistinen talousjärjestelmä, vaikka oikeasti Venäjällä on markkinatalous ja itse Kokoomus on tehnyt Suomesta eurososialismin.

Kokoomus markkinoi itseään keskusta-oikeistolaisena puolueena mutta todellisuudessa se kannattaa eurososialismia. Kokoomus on eräänlainen SDP light. He ovat äänestäjiään kosiskellekseen pettäneet aatteensa ja kannattaneet kaikkia eurososialismin hankkeita vain jotta saisivat ääniä ja hallitusvaltaa. Hallitukseen on pitänyt päästä hinalla millä hyvänsä. Itse olen sitä mieltä, että on taisteltava omien periatteittensa puolesta vaikka oppositiosta käsin ja mentävä vain sellaisiin hallituksiin mikä toteuttaa näitä periaaatteita.

Kokoomus on vuodesta 1987 lähtien ollut yhtäjaksoisesti johtava hallituspuolue 37 vuotta 4 vuotta lukuunottamatta. Nämä Kokoomus hallitukset ovat käytännössä sosialisoineet Suomen talouden. Ja muutenkin jälki on ollut tuhoisa.

Tahdon vapauttaa Suomen EU:n vallasta, estää Suomen liittämisen NATO:on, purkaa eurososialismin ja palauttaa markkinatalouden. Siksi en voi äänestää Kokoomusta.

 

Suomen Sosiaali-Byrokraattinen Puolue

Tunnen tiettyä sympatiaa historiallista sosiaalidemokraattista puoluetta kohti. Joskus 1900-luvun alussa oli ymmärrettävää ja hyvä, että oli olemassa sellainen puolue, joka taisteli työväestön elinolosuhteitten paratamiseksi. Mutta nyky-SDP on ihan eri puolue. Jo vuosikymmeniä sitten se muuttui Suomen Sosiaali-Byrokraattiseksi Puolueksi, vaalikoneeksi, joka ratsastaa historiallisilla saavutuksillan, muttei aja kenenkään paitsi johtajiensa  ja korporaatioitten etuja. Demarit kannattavat kaikkia sääntöjä ja kieltoja mitä vaan EU keksii. He pakottavat suomalaiset maksamaan maailman korkeimmat verot, mutta käyttävät verovarat tehottomaan byrokratian ylläpitämiseen ja tulonsiirroilla tekevät niin, että kaikki köyhtyvät tasatahtiin.

Sisarpuoluensa Kokoomuksen rinnalla SDP on ollut johtava voima kun Suomi on alistettu EU:n vallan alle tuhoisin seurauksin.  SDP:ssä on vallankahvassa kiinni heidän ns. oikeistosiipi. He eivät ole oikeistolaisia siinä mielessä, että kannattaisivat markkinataloutta vaan lähinnä korporaatioitten kapitalismia ja kaikkia ylikansallisia yhteenliitymiä. Ennen kaikkea he ovat sotilaspoliittisia haukkoja. Tämä on näkynyt selvästi ulkoministeri Erkki Tuomiojan agressiivisessa Venäjän vastaisessa retoriikassa ja Ukrainan vallankaappareitten tukemisessa. He ovat siirtyneet yhä lähemmäski NATO:on liittymisen kannalle, minkä huomaa johtavien demareitten lausunnoista. Tosin tiistaina joutuivat taas kääntämään takkiansa kun Itsenäisyyspuolueen ja kansalaisaktivistien kritiikki heitä kohtaan on ollut niin suuri. Sekä Urpilainen ja Tuomioja nyt yllättäen kielisivätkin haluavansa NATO:on, mutta samalla tekevät kassakaappisopimuksen millä Suomi tosiasiassa siirtyy NATO:n alaisuuteen.

Vihreät

Vihreät aloittivat ympäristönsuojelu liikkeenä, mutta se ei niitä nykyjään enää paljoa paina. Tämän päivän Vihreät ovat kansainvälinen pseudo-ihmisoikeuspuolue, joka tukee kaikkia Amerikan keksimiä vale-ihmisoikeus kampanjoita sekä pommikoneitten ja täsmäohjusten avulla tapahtuvaa ”demokratisointia”.

Virtuaalivasemmisto

Vasemmistoliiton johto koostuu ihmisistä, jotka kärsivät freudilaisesta vihansyndroomasta Venäjää kohtaan. He kasvoivat uskomaan, että Neuvostoliitto oli heidän kommunistinen onnelansa, mutta sitten se romahti ja tilalle tuli uusi demokraattinen markkinatalousmaa Venäjä. He ovat ikuisesti katkeria tälle uudelle Venäjälle koska se ikään kuin raiskasi heidän äiti-Neuvostoliittonsa. Sitä syystä he ovat täysin hyväksyneet läntisen propaganda median valheellisen kuvan nyky-Venäjästä ja väitteet siitä, että Putin olisi muka joku hirmuinen diktaattori.

Itse asiassa tämä Virtuaalivasemmistoliitto on kopio Vihreistä paitsi, että otsassa on punainen leima. Siellä myös kannatetaan kaikkia samoja ihmisoikeusten ja demokratian nimissä tehtäviä propaganda- ja maailmanherruus-operaatioita.

Suomen Keskusta

Suomen Keskusta on poliittinen puolue mutte se ei ole nykyjään enää mitään mieltä mistään. Tämä edustaa Juha Sipilän uutta poliittista kulttuuria. Idea on, että koska koko kansa on läpeensä kyllästynyt nyky-hallitukseen, niin kannatusta tulee olemalla ottamatta kantaa yhtään mihinkään. Vaikuttaa siltä, että tämä strategia on nyt tullut tiensä päähän ja kannattajat katoavat.

Keskusta kuitenkin paljasti todellisen minänsä ottamalla eurovaalien pääehdokkaaksi  Suomen, Alexander Stubbin rinnalla, patologisemman euro-intoiljan, Olli Rehnin. Tällä tavalla Keskusta kyllä häpäisi itsensä täydellisesti.

Ruotsin Kansan Puolue

Kirjoitin eräässä keskustelussa Ruotsin Kansan Puolue ja keskustelukumppani korjasi ja sanoi, että nimi on Ruostalainen Kansan Puolue. Tiedän sen, mutta mielestäni Ruotsin Kansa Puolue nimi kuvastaa paremmin sitä mistä on oikeasti kyse. Ne ei aja Suomen vaan Ruotsin etua. RKP:llä on aivan suhteeton valta Suomen asioihin, se on ollut Suomen hallituksessa yli 40-vuotta putkeen tekemässä mitä tahansa politiikka vain sillä ehdolla, että ruotsalaisten saavutetut edut taataan. Vaikka suomenruotsalaisia on vain runsas 5% väestöstä pakotettaan kaikki suomalaiset opiskelemaan heidän kieltänsä. Pakkoruotsi on myös poliittinen ase, minkä tarkoitus on sitoa Suomi läheisesti yhteyteen RKP:n emomaahan, Ruotsiin. Tässä ei oikeasti ole mitään järkeä. Nyt on korkea aika lopettaa pakkoruotsi ja vapauttaa suomalaiset opiskelemaan jotain kieliä, joista olisi oikeasti jotain hyötyä, englannin lisäksi esimerkiksi kiinaa, saksaa, ranskaa, venäjää, ja espanjaa.

Lopulliseti minulta paloi pinna tuon RKP:n kanssa kun huomasin mikä on heidän kielipolitiikkansa Ukrainan suhteen. Vaikka Suomessa pienen vähemmistön ruotsin kielen on oltava valtion virallinen kieli niin he voimmakaasti vastustavat sitä, että Ukrainassa missä on noin 20 miljoonaa venäjänkielistä (40-50% kansasta) venäjän kielellä olisi edes puolta siitä asemasta mikä ruotsilla on Suomessa. RKP jopa kannattaa sitä, ettei venäläiset saisi edes kouluissa opetusta omalla äidinkielellään.

RKP on ehdottomasti Suomen härskein ja tekopyhin puolue.

Perussoinilaiset

Kun kerroin, että lähden eurovaaliehdokkaaksi niin moni arveli, että puolueeni olisi Perussuomalaiset. Sanoin, etten missään tapauksessa voisi heidän riveihin mennä koska en luota Soiniin. Kerroin, että luulen, että hän oikeasti silti on NATO:n kannalla ja sopivassa tilaisuudessa sen paljastaisi. Ja kuinkas sitten kävikään! Nyt Soini on sen jo selvästi sanonut, ja myös hänen puolueensa kärkiehdokkaat eurovaaleissa, Sampo Terho ja Jussi Halla-aho molemmat innokkaasti heiluttavat NATO lippua.

Perussuomalaiset ovat itse asiassa hyvin lähellä RKP:tä, molemmat toimivat Kokoomuksen apupuoleina heidän atltantistissa EU ja NATO projekteissa.

Timo Soini muistuttaa minua Venäjän Vladimir Zhirinovskista. Zhirinovskin LDPR puolue on olevinaan oppositio puolue, mutta tosiaasiassa se on Putinin apupuolue. Zhirinovskin tehtävänä on imuroida köyhän kansan äänet samanalaisella pelleillyä ja sutkautuksilla kun mitä Soini harrastaa. Sitten Zhirinovski kuitenkin kaikissa tärkeissä asioissa äänestää Putinin ohjeitten mukaan. Ilmiselvää, että Soinilla on juuri tämä rooli Suomessa, hän kalastaa Kokoomukseen tyytymättömien äänet, mutta pettää äänestäjänsä ja tukee Kokoomusta aina kun isommat väännöt tehdään. Nyt on tullut kokkareitten ja Soinin mielestä se ratkaiseva hetki jolloin voidaan lopettaa hienostelu ja suoraan sanoa, että Soini on oikeasti Euro-myönteinen, atlantisti ja NATO:n kannattaja.

En voi olla tässä yhteydessä lainaamatta SDP:n veteraanipoliittikko Mikko Elon ansiokasta luonnehdintaa Soinista.

Mikko Elon FB-päivityksestä:

”Mietin sitä, miten jätkästä tuli pomo. Kysymyshän on Timo Soinista, joka ensin kirjoitti kirjan "Maisterisjätkä" ja äskettäin ilmestyi hänen uusi kirjansa"Peruspomo". Vähän pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissani, olen miettinyt, kuvaavatko kirjojen nimet myös Soinin henkistä muutosta. Onko menestys noussut Timolle päähän? Mielestäni on. Opin tuntemaan Soinin jo kohtalaisen hyvin ennen. Kuin hän tuli kansanedustajaksi. Hän kävi eduskunnan lehtisalissa lukemassa lehtiä ja heittelemässä sutkauksia kansanedustajille, joilla vain oli aikaa kuunnella häntä. Soini ei ole koskaan ollut, eikä ole edes väittänyt olevansa mikään työmies, kun maisterinpaperit alimmissa on taskussa. Soini kuitenkin palkkasi "työmies" Matti Putkosen puoluetoimistoon, kun Putkonen oli päässyt omaan sosialismiinsa, eli saanut hyväpalkkaisen toimen Metalliliitossa ja jäänyt eläkkeelle. Härskinä miehenä Putkoselle kelpasi Soinin tarjoama paikka ja varsinkin palkka. Sosialidemokratiaa hän ei jäänyt kaipaamaan. Putkosen menneisyyttä en kaiva syvemmältä, sillä se haisee pahalta. Soinin seuraava tavoite on päästä itse hallitukseen ja viedä mukanaan joitakin muitakin puolueestaan. Soinin poliittiset näkemykset eivät ole vain perussuomalaisia, vaan perusporvarillisia. Hän kannattaa Natoa ja on valmis lisäämään armeijan määrärahoja. Venäläisvastaisuus elää hänessä vahvana, sillä joki aika sitten hän totesi, että meidän pitää näyttää venäläisille. Tällä hän tietysti varmistelee muiden oikeistopuolueiden hyväksyntää. Kun suomalaiset työläiset nyt epätoivoissaan luottavat Soiniin ja hänen puolueeseensa, laittaisin kuitenkin varoituksen sanan. Politiikassa kaikki näyttävät pelaavan, mutta kyllä Timo Soini on pelurien ykkönen. Ehkä varometkki on paikallaan. Soinista eivät suomalaiset pienituloiset eivät saa apua. ”

Timo Soini siis kirjoitti tuossa uudessa Peruspomo kirjassaan näin: ”Venäläisille pitää näyttää, että ainoa keino jolla te meistä pääsette on tappaa meidät viimeiseen mieheen." – Tietenkin Soini oikeasti tarkoittaa, että se on hän itse, joka tahtoo tappaa venäläiset viimeiseen mieheen. Siksihän Soini nyt on intohimoisesti liittämässä Suomea NATO:on.

Kun nämä ovat meidän nykyiset valtapuolueet, niin totta kai valitsin Itsenäisyyspuoleen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Hellevig on nykyajan Moskovan Tiltu, ja hän on Venäjällä oppinut venäläisen tavan levittää propagandaa. Suomalaisena ja ikäni ammatikseni kirjoittaneena se lähinnä huvittaa. Liian paksua ja kömpelöä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sanoo eduskunnan Tiltu, joka näyttää käyttäneen valtaosan työajastaan esiintymiseen tällä palstalla.

Valitettavasti blogeistasi välittyy vahvasti sellainen käsitys, ettet ole ehtinyt perehtymään kunnolla yhteenkään eduskunnan käsittelemään asiaan, vaan heitellyt jotakin lehdistä kaivamaasi provokaatiota, kaiken lisäksi kovin köykäistä harkintaa osoittaen tuosta asemasta.

Stubbin vaalikampanjointi verorahoilla ei taida paljoa poiketa siitä, että samoista varoista kustannetulla palkalla hengaillaan lähes kokopäivätoimisesti keskustelupalstoilla?

Ikänsä ammatikseen kirjoittaneelta aika kömpelöä.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Reijo, pysytään nyt asiassa. Kerro minkä puolueen kohdalta et yhdy luonnehdintaani.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Hyvä analyysi ja vaikka meitä tullaan voimallisesti parjaamaan Venäjä-myönteisyydestä, niin sillehän löytyy täysin taloustieteellinen perusta.

Ilman sen kummempia sarvia tai hampaita, USA näyttää ratsastavan kohti auringonlaskuaan, koska päätti taannoin silputa Euroopan kilpailukyvyn vapaan kilpailun ja monopolia lähentelevän rahoitushegemoniansa avulla. Myytiinhän Euroopan pankeille niputettuja roskalainoja kasapäin, jotta jenkit eivät kärsisi valtavia tappioita yksinään. FEDin elvytys on taas kohdistunut lisäilman pumpaamiseen pörssiin ja julkiseen sektoriin, eikä maa ole kaukana seuraavasta romahduksesta.

Osa tästä jenkkien uhittelusta taitaa mennä oman tilanteen peittelyn piikkiin, koska muuten sen toimissa ei ole järjen häivää. Mm. Johan Galtung esitti jo vuosia sitten ennusteen, jonka mukaan USAn suurvaltakausi sortuu omaan mahdottomuuteensa.

Putinin hallinto taas on taloushistoriansa lukenut ja yrittää protektionistisin toimin pitää maansa vaurauden kehittymistä kohtuullisen tasapainoisena. Vaikka kaikki toimet eivät ole onnistuneita, niin suunta on ollut kuitenkin positiivinen.

Kyllä jokaisen valtion tulisi tunnistaa arvokkaimmat resurssinsa ja pitää niistä huolta, sekä käydä kauppaa vahvuuksiensa pohjalta. Sisämarkkinat ovat aina oma juttunsa, mutta niiden toimivuus luo pohjan myös vientiin.

Meidän kaikkien kannalta olisi tietysti parasta, että suurvaltapolitiikka tulisi kokonaan kuopatuksi ilman näyttäviä seremonioita, jotta terveemmille markkinoille ja ihmisten toiminnalle saadaan väljyyttä ja vapautta.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Mielenkiintoista, että Perussuomalaiset nyt niin voimakkaasti ovat siirtynet tukemaan kaikkia Kokoomuksen ylikansallisia projekteja. Ilmeisesti puoluetuki eurot ovat alkaneet lämittää.

Jani Ahopelto

Kyllä tässä oli paljon asiaa! Puoluekuri tappaa viimeisetkin demokratian rippeet Suomessa! Ja kun on hyvin selväks tullu kuinka esim. Kok,Rkp,Ps ja Sdp johto toimii on ihan sama ketä näihin puolueisiin äänestät. Mikään ei tule muuttumaan. Tämä helvetin vyönkiristäminen on täyttä paskaa eikä mitään tarvetta siihen ole. Jos normi pulliaisella ei ole enää rahaa ostaa mitään ylimääräistä niin kyllä sen tietää mitä siitä seuraa. Näillä toimilla työttömyys ainoastaan kasvaa. Sitten on vielä hirveä yksityistämis buumi joka johtaa myös katastrofiin!

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jani, muakin nimenomaan hämmästytti kun aloin näitä puolueita vähän enemmän seurata ja huomasin, että niissä on niin vähän eroja. Ei ihme, että ne oli kaikki siellä samassa Sateenkaarihallituksessa ja vale-oppositioa taustakuorona.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Itsenäisyyspuolueesta voi kasvaa merkittävä haastaja perussuomalaisille. Perussuomalaiset olivat 1995 syntyessään sitä mieltä että ei EU:lle ja ei koskaan euroon. Nyt he eivät kuulemma aja aktiivisesti eroa kummastakaan, mutteivat niitä myöskään kannata. Joltain Väyryseltä tuollainen...niin, väyrystely olisi ymmärrettävää. Suorapuheisuudellaan retosteleva Soini on paljastunut lähinnä ahneeksi opportunistiksi joka suurin ansio on olla omaksumatta mitään Veikko Vennamon kaltaiselta henkilöltä, vaikka oli vuosikymmenet tämän lähipiirissä.

Minä olin aikoinaan sitä mieltä EU on jees ja euro kanssa. Olenkin tosin kokoomuslainen ja kirjoituksen puoluettani käsitellyt osio on jo sellaista luettavaa että kommentointi tämän enempää olisi alentumista.

NATO-jäsenyys on maallemme ainoastaan hyvästä.

Mikko Saarinen

Eivät suomalaiset kommunistista ja putinistista IPU:a äänestä. Veikkaan eurovaaleossa IPU:lle kokonaisäänimääräksi 5000 ääntä. Niistäkin iso osa tulee itsensä äänestämisestä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Elämme yksipuoluemaassa, jos eduskuntapuolueita katsotaan. Oppositio on eduskunnan ulkopuolella, minkä havainnon Jonkin oli aivan oikein tehnyt.

Kun USA mainittiin, niin mehän maksamme nyt kovaa avustusta USA:n sodankäynnille euro-valuutan hinnan kautta. Se auttaa USA:a, vaikka silti ei siellä niin kovin hyvin mene. Aseteollisuus tarvitsisi kysyntää. Sitä saa, jos on vihollinen tai vihollisia. Jos vihollista ei ole, niin se pitää tehdä. Näin USA:ssa on toimittu.

Mister Europa Helmuth Kohl oli Saksan liittokansleri ja tärkein poliitikko EU:ta ja euroa synnytettäessä 90-luvun alkupuolella. Valokuvissa kaikki tungeksivat hänen, vallan ytimen, lähelleen. Kuten aikoinaan Kremlin muurilta otetuissa valokuvissa. Sitten Kohl tipahti kerralla näkymättömiin. Syy oli, että paljastui kuinka kansainvälinen asekauppias oli rahoittanut merkittävästi hänen politiikkaansa.

Ukrainan tapaus on jo kovsti lisännyt asehankintoja. Nikkelin hinta on noussut ja Kaliforniassa ja Talvivaarassa voidaan olla toiveikkaita.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Mauri, valitettavasti olet oikeassa, taitaa sotateollisuudella olla näppinsä pelissä näissä asioissa

Keijo Räävi

Jussi Halla-ahoa voi huoletta äänestää ja muitakin NATOn kannattajia.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Totta kai, jos tahdot NATO:a niin silloin kannatta ilman muuta äänestää Perussuomalaisia. Nyt hän puolueeseen on liitetty myös tuoteselostee. Erotuksena viime vaaleihin nyt tietää mitä saa jos äänestää Persuja

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Ihmisten pitää vain opetella äänestämään oikein, eli sen politiikan puolesta, jota kannattavat. Niin väärää puoluetta ei olekaan, jolle ei äänesi kelpaisi, on ajattelija Siekkinen todennut.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Mauri, siinä meillä onkin hommaa!

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

MIelenkiintoinen analyysi. Alku vaikutti lupaavalta, molemmat eurososialistit kuvautuivat aika realistisesti.

Sitten alkoi ote himan livetä. Vihervasemmisto, joka EU-asioita lukuunottamatta on IPU, pääsee vähän liian helpolla. Vihreät Hautala-geitteineen ja rikkidirektiiveineen ovat varmasti jotenkin myös autonvihaaja-rengaspaineanturidirektiivin takana, myönsivät tai eivät. Niinkutsutut vasurit taas keskittyvät joko homottamaan tai kollektivisoimaan muiden tekemän työn tuloksia, kuvitellen, että näillä tempuilla maagisesti kaikilla on kohta kivaa. No, ehkä kannabiksen avulla.

Keskustaa voisi murjoa rankemminkin, sillä harva puolue noin avoimesti laittaa ehdolle Väyrysen (=ei EU, ei Euro) ja Rehnin (kunnon federalisti, varmaan saa siitä piparia palkaksi). Maaseudun tulevaisuus ALDEssa, joka koettaa karsia maaseudun tukia...

RKP:n analyysi ei enää ollut tältä planeetalta. Suomenruotsalaiset, joita sattuneesta syystä tunnen joitakin, ovat keskimääräistä suomalaisempia. Sanoisinpa, että perus suomalaisia. Puolueen johto tosin on yhtä kaukana (oletetuista) kannattajistaan kuin muissakin jo mainituissa puolueissa.

Sitten päästään "rakkaanvihollisen" kimppuun. Suomen toiseksi rasistisinta puoluetta, heti RKP:n jälkeen, täytyy ampua kovilla, koska se on oikeastaan ainoa taho, jolta IPU voi koettaa kammeta muutaman vanhan taistolaisen joukkoihinsa. Soinin henkilöön pitää kajota, koska A) pelkkä Soinin mainitseminen antaa lisää loistoa mainitsijalle, ja B) jollain on pakko olla jotain hampaankolossa, onhan se ihan liian mukavan tuntuinen mies. Mutta jotta ne pari taistolaista saa liikkeelle, pitää muistutttaa vihervasemmiston ja SDP:n luomasta harhakuvasta, että PS on mukamas "oikeistopuolue" ja vieläpä koettaa assosioida sitä entiseen oikeistopuolueeseen, joka joskus käytti iskulausetta "koti, uskonto isänmaa".

Olisiko nyt käynyt niin, että IPUlla on hyvä kokoelma muilta omittuja ajatuksia, mutta useimpien edustajien sanoma hukkuu perinteisen kommunistin retoriikkaan, "hyi paha ameriikka".

Kyllä, Suomessa olisi tilaus liikkeelle, joka ajaisi suomalaisten etua. Näissä vaaleissa tosin lasketaan vain annetut äänet, ja sitten ne jaetaan siten, että valituksi tulee yhteensä 13 edustajaa. Tässä realismissa on vain yksi vaihtoehto saada kolme EU-kriittistä edustajaa läpi. Pienpuolueille ei ole paikkoja tulossa.

Seuraavat vaalit onkin sitten jo eri tarina, siellä valitaan sentään 200 edustajaa. Mutta palataan siihen vaaliin sitten reilun neljän viikon jälkeen kun nämä vaalit on saatu plakkariin.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Seikku, Kiitos fantastisesta lisäyksestä tähän. Jos tämä olisi Wikipedia artikkeli niin se varmaan olisi parantunut noilla sun kommenteilla. Blogi teksti ei voi olla niin pitkä niin koitin symbooleilla kuvata tärkeimpiä asioita.
En huomaa nyt äkkiseltä missä voisin olla eri mieltä kanssasi. Huomaa, että kaikki mitä kirjoitin koskee tietenkin ao. puolueitten johtoa, ei pelkästään puolueen virallista johtoa vaan lajemmin puolueitten eliittiä, siksi hyvinkin hyväksyn RKP lisäykseksi. Ja sitten tahtoisin RKP:n myös liittä, Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen, jotka kaikki ovat oikeasti samaa junttaa.
Myös mielenkiintoista, että huomautit että PS ei oikeasti ole mikään oikeistopuolue. Ei todellakaan, ne on sisäpolitiikassa korkeitten verojen ja saavutettujen etujen populistipuolue ja ulkopolitiikassa atlantistinen NATO puolue, populismin takia ovat pseudo-EU-kriittisiä, siis Kokoomuksen apupuolue.

Toimituksen poiminnat