Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

Mietteitä Maidanilta

 

Mietteitä Maidanilta

Alkukirjoitus: Kirjoitan juuri kun näyttää todennäköiseltä, että Venäjä joutuu puuttumaan aseellisesti Itä-Ukrainan kriisin Slavjanskin tapahtumien vuoksi.

Palasin pari päivää sitten tutkimusmatkalta Kiovaan, jossa olin mukana Verkkomedian Janus Putkosen tiimissä tutkimassa mellakka-aukio Maidanin nykytilaa. Verkkomedia onkin jo julkaissut matkasta runsaasti aineistoa. Parhaiten pääsee Maidanin tunnelmaan mukaan tästä kuva- ja videoreportaasista.  Muutaman päivän tutkimusten ja lukuisten haastattelujen jälkeen meille kuitenkin valkeni syvempi totuus Maidanista: Linnoitus Kiovan keskustassa nykyhallinnon vastustajien käsissä Maidanilla selvisi, taas että mikään ei ole niin kuin miltä se näyttää seuraamalla vain kotimaista mediaa.  Suomen valtiojohdon tukemat ääriainekset, jotka toimivat vallankaappauksen iskujoukkoina, fasistiseksi ja jopa uus-natseiksi kuvatun Oikean Sektorin palkkasoturit, ovat liittyneet uuteen ns. kansalliskaartiin ja lähetetty taistelemaan Itä-Ukrainaan. Maidanilla jäljellä jääneet ryhmät ovat aitoja kansanvallan idealisteja, jotka eivät hyväksy fasisti symbooleja ja retoriikkaa alueelleen ja ovat pettyneet nykyhallintoon.

Lentokoneessa palatessani kaikki Maidanin kirjavat surut ja absurdit ilot pyörivät päässäni, mutta samalla hain sitä isompaa kuvaa. Mietin, että mikä on tämän kaiken takana. Suurvaltojen geopolitiikkaanhan se johti. Lännen valtamedioita mukaillen Suomessa on tahdottu antaa kuva, että Kiovan vallanvaihto oli sponttaanin mielenosoituksen tulos. Uskotellaan, että presidentti Janukovtishin väitettyyn korruptioon kyllästyneet  etupäässä nuoret ja opiskelijat ryntäsivät Kiovan keskusaukio Maidanille vaatimaan presidentin eroa. Toki mielensoituksen ensimmäisenä päivänä laajat kansanjoukot olivat koollaa, mutta eivät suinkaan vaatimassa Janukovitshin eroa vaan osoittamassa tyytymättömyyttään siihen, ettei hän solminutkaan EU:n assosiaatiosopimusta. Tällä syyllä oli väki saatu kokoon. Mutta ei nämä mielenosoittajat mitään vallanvaihtoa saaneet aikaan. He olivat vain näytelmän statistit. Mielenosoituksen ensimmäisestä päivästä lähtieen Maidanin ottivat haltuunsa väkivaltaiset katumellakoitsijat, jo mainitut Oikean Sektorin palkkasoturit. Nämä koostuivat erilaisista äärioikestolaisista ja äärikansallismielisistä järjestöistä, mm. fasistisen nykyisen hallituspuolue Svobodan kannattajista ja Ukrainan uus-natsien kattojärjestöstä, Oikea Sektori. Ja heillä oli lännen johdon täysi tuki.

Aluksi tuntui käsittämättömältä, että EU ja Suomen johto, Erkki Tuomioja, Alexander Stubb, ja Carl Haglund etunenässä (presidentti Sauli Niinistön hiljaisella mutta voimakkaalla tuella) tukee tätä kaappari hallitusta. Mutta analyysi osoittaa, että he vain toteuttavat EU:n johdon USA:n kanssa sovittua politiikkaa Venäjän heikentämiseksi (amerikkalaisen Zbigniew Brzezinskin kehittämä politiikka ”containment of Russia”).  Oikeasti länsi vähät välittää Ukrainasta sinäänsä. EU:han ei missään tapauksessa voi tässä tilanteessa ottaa uutta elättiä veronmaksajien piikkiin, ja tässä ei ole kysymys mistä tahansa elätistä vaan noin 40-45 miljoona asukkaan ruti-köyhästä maasta. Mutta laajennuttava on hinnalla millä hyvänsä niin kuin ei-valittu EU:n presidenttinä esiintyvä Herman van Rompuy juuri kertoi: Jos kansat eivät tahdo EU:n laajentumista, me teemme sen silti.

USA:n, siis lännen eliitin, strategia Ukrainassa on heidän kannalta win-win. Ensimmäinen tavoite oli saada Ukraina haltuun, vetää se pois oletetusta Venäjän etupiiristä ja siirtää NATO-joukot sinne. Jos tämä ei onnistu, miltä nyt voimakkaasti vaikuttaa, niin silti saavutetaan win-win strategian toinen osa, joka on pitemmän päälle heille tärkeempi, eli sementoidaan kuva Venäjästä vihollisina lännen tietoisuuteen. Tästä viimeeksi mainitusta syystä, USA tekee kaikkensa, jotta Ukrainan nykyjohto käyttäisi väkivaltaa separatismin tukahduttamiseksi Ukrainan itäosissa. USA:lle pari viikkoa sitten järjestetyt Geneven neuvottelut olivat pelkkää poliittista teatteria ja he tekivät Ukrainan johdolle selväksi, ettei mitään myönnytyksiä saa tehdä. USA ei tahdo poliittista ratkaisua vaan janoaa sitä, että Venäjä tekisi sotilaallisen intervention Ukrainaan. Tämä sopii parhaiten USA:n poltetun maan taktiikalle suuressa maailmanherruus strategiassaan.  He tahtovat, että Venäjä koetaan viholliseksi, joka pitää eristää. Näin toivovat Venäjän heikkenemistä ja sitten sen voittamista. Kiina kuitenkin seisoo vankasti Venäjän takana, koska jos Venäjä kaatuu niin sitten Kiina on piiritetty.

Niinistö, herää! Tämä on se peli, mitä tässä pelataan.

Lopuksi tahdon vielä palata Kiovan tunnelmiin. Vaikka siellä on tuo valtava Maidanin sissi-leiri keskellä kaupunkia, aseistautuneet joukkiot liikkuvat kaupungilla, ja oppositio on täysin vaiettu, niin tavallinen kansa oli ystävällisempää kuin mitä olen koskaan ennen Kiovassa kokenut. Tuli sellainen tunne, että ihmisten henkilökohtainen strategia on torjua hyvyydellä ja lähimmäisen rakkaudella kaiken tämän pahan ja väkivallan, minkä ovat joutuneet kokeamaan. – Jos vain politiikot antaisivat kansan päättää niin säästyisimme sodilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (97 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

"Kirjoitan juuri kun näyttää todennäköiseltä, että Venäjä joutuu puuttumaan aseellisesti Itä-Ukrainan kriisin Slavjanskin tapahtumien vuoksi."

Venäjän puuttuminen Ukrainan sisäisiin asioihin on yksiselitteisesti laitonta. Venäjä ei siis "joudu" puuttumaan, vaan aloittaa invaasion.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Petri, geopoliittisella leikillä on aikansa ja oikeudenmukaisuudella ja ihmiarvolla, ihmishengellä ja ihmisoikeuksilla on oma aikansa. Nyt on tullut jälkimmäisten aika. Ja Venäjä toteuttaa niitä Ukrainassa huolimatta siitä mitä Suomen valtiojohto ja sitä suojeleva media valehtelee. Ja sillä ei ole yhtään mitään väliä mitä sinunlaisesi suomalainen propagandan uhri siitä välittää.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Parempi olla propagandan uhri, kuin sen tuottaja.

Ukrainassa ei tapettu yhtään venäläismielistä, ennen kuin idässä aloitettiin aseellinen kapina ja alettiin kutsumaan vieraan maan miehitysjoukkoja maahan. Tälläinen toiminta on rikollista jokaisessa valtiossa.

Mielestäsi varmaan Krimin miehityskin oli laillinen?

Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #5

Muistutan, että Venäjän presidentillä on oikeus milloin tahansa tuoda joukot Ukrainan alueelle ja jopa velvollisuus maiden välisten sopimusten vuoksi turvatakseen sen alueellisen loukkaamattomuuden sekä itsemääräämisoikeuden terroristeilta ja rosvoilta jotka siellä nyt pelottelee tavallista kansaa ja käyttää terrorisointiin aseelllista voimaa omiaan vastaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #11

Rico valehtelee urakalla. Putinilla on ainoastaan oman parlamenttinsa lupa, mutta ei minkäänlaista oikeutta.

Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #19

Koitappas ottaa asioista ensin selvää ennenkuin väität moisia.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #5

Krimiä ei miehitetty vaan siellä oli, kuten jopa Tuomioja myöntää, aito kansanliike Venäjään liittymisen puolesta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #12

Aivan sama, Venäjä miehitti Kriman ilman mitään kansanäänestyksiä tms. Leikkiäänestys järjestettiin vasta miehityksen jälkeen.

Monenko ihmisen kansanliikkeen mukana saa alkaa valtaamaan naapurimaita?

Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #12

Juuri näin se meni. Ei mitään miehitystä eikä Venäjän vaikutusta, se antoi asian mennä omalla painollaan ja kansa päätti ihan itse.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #53

Juuri niin. Aivan kuten Mainilassakin - omalla painollaan ja Terijoen kansa päätti ihan itse.

Janne Suominen

Tuo ihmisoikeuksiin ja ihmishenkeen vetoaminen ei ole mitään muuta kuin perinteistä "maskirovkaa" puhtaimmillaan; kaunis ja tunteisiin vetoava naamio strategisesti tärkeiden alueiden valloittamiselle - aivan kuten Krimin valloituksessa nähtiin.

pekka numminen

Toinen mailmansota alkoi kun "Saksa joutui puuttumaan" Puolan alueeseen.

Näin se aina menee, vahvemman oikeus on yksi oikeus muiden joukossa, joten onhan Venäjällä toki oikeus puuttua Ukrainan siäsisiin asioihin.

On ehkä harmi ettei NATO, EU tai joku muu maa käyttänyt "joutua puuttumaan - oikeutta" kun Venäjä lähetti sotilaat kukistamaan Tsetsenian separatisteja. Tai sehän oli Venäjän sisäinen asia???

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Tämä "joutuu puuttumaan" politiikkahan on nimenomaan USA ja EU:n kehittämä konsepti. Ne ovat tuonneet sen kansainvälisen oikeuden repertuaarin, joskin valheellisin syin.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara Vastaus kommenttiin #13

J.H:
"Tämä "joutuu puuttumaan" politiikkahan on nimenomaan USA ja EU:n kehittämä konsepti. Ne ovat tuonneet sen kansainvälisen oikeuden repertuaarin, joskin valheellisin syin."

Mutta se on sinun mielestäsi hyvä konsepti kun Venäjä sitä käyttää, niinkö?
Silloin kun mieleisesi taho niin toimii.
Minusta se on huononpuoleinen tapa kenen vain käyttämänä. Ellei ole tosi painavat syyt nyt jotenkin puuttua johonkin, ja tässä EI ollut.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #43

Kyllä minun mielestäni hyökkäysvaiheeseen menneen fasismin pysäyttäminen on aina hyvä asia. Näyttää siltä, että sen tehtävän luoja on langettanut Venäjälle.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #45

Sotilaallisen puuttumiusen oikeus jonka "luoja on langettanut Venäjälle"... Pelottavaa tekstiä, siis Jumalalta saatu oikeus käyttää asevoimia muita vastaan...

Toivottavasti IPU:a äänestävät eivät enää mainitse Timo Soinin katolilaisuutta... Putin on Jumalan profeetta!!!

No onneksi IPU - PU(t)I(n) on marginaalista huu-haa joukkoa jota täyspäisten ei pitäisi ottaa todesta...

"Jumalalta saamansa oikeuden kukista fasismia siellä missä sitä olettavat olevan"... Määrittelet varmaankin mm:

Kun NL valloitteli Hitlerin kanssa jaetun Euroopan, siis Neuvostoliiton ulkoministerin Molotovin ja Saksan Ribbentrobin sopimat alueet, esimerkiksi balttian, niin fasismiahan he olivat vastustamassa?

Amerikkalaisille ja briteille annetut lupaukset itäisen ja keskisen Euroopan kansojen oikeudesta demokratiaan ja itsenäisyyteen piti romuttaa ja pakottaa kommunismi, koska fasismi?

Unkarin kansannousun ja Puolan kansannousujen kukistamiset "fasismin pysäyttämiseksi"?

Entä Afganistanin valloitus? Oliko orastavaa fasismia sielläkin?

Entä Tsetseniassa? Fasismia sielläkin? Kenen toimesta?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #47

Etkö muista että venäläiset sen Hitlerinkin pysäytti ihan paikan päällä siellä Berliinissä.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #51

En nyt pitäisi ihan mallikansalaisena rikollista, joka pistää kaveriaan puukolla selkään ja vie tämänkin varastaman saaliin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #45

Ihan itsensä Jumalan langettama tehtävä Putinille ... noh, eihän noin vakuuttaviin perusteisiin oikein voi vastata ellei ole itse perkeleestä :D

Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #45

Jon, juuri näin ja Venäjällä on tuo sopimus jossa se on lupautunut vastaavanlaisissa tilanteissa puolustamaan Ukrainan alueellista koskemattomuutta sekä itsemääräämisoikeutta. Venäjä oli ainut noista kolmesta maasta USA, Iso-Britannia, venäjä joka toimi keskinäisen sopimuksen mukaan.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto Vastaus kommenttiin #45

Hyvä Jon Hellevig,

kovin tiuhaan viljelet sanaa - fasismi.

Fasismia ei voi kunnolla määritellä filosofiaksi tai poliiittiseksi aatteksi, vaan fasistiseksi käytännöksi ja toiminnaksi. Mitä enemmän olen perehtynyt fasismin olemukseen ja määrittely-yrityksiin, sitä selkeämmin voin todeta fasistisen komennon ja menon olevan vallalla Euroopan seutuvilla vain kahdessa valtiossa: Venäjällä ja Valko-Venäjällä, joista vain Venäjä pyrkii valtaamaan naapureitaan ja perustamaan niihin fasistisen hallinnon.

Edellisessä kommentissasi toteat luojan langettaneen Venäjän tehtäväksi hyökkäysvaiheeseen edenneen fasismin pysäyttämisen. Toistaiseksi ei näytä siltä, että Venäjä olisi sammuttamassa sotaista hurmiotaan saati pysäyttämässä sitä.

Rico Rodriques

Lähes kaikki ihmiset,jotka asuvat Ukrainassa kertovat itse, että USA auttoi niitä Presidentin syrjäyttämisessä. Ihmisia sponsoroitiin rahalla siellä seisomisesta. Ihmisiä provosoitiin Maidanilla hyökkaamään hallinto rakennuksille hyvää maksua vastaan. Se mitä ei ole kerrottu on, että ne mielenosoittajat, jotka eivät kuuluneet USA:n palkkaamaan terrori ryhmään, nuo tavalliset Ihmiset, he eivät olleet vain Presidenttiä vastaan vaan myös kaikkia niitä vastaan, jotka riistävät kansalta kuten jatsenjuk jolla on Odessassa talo jonka arvo on yli 40 miljoonaa ja timoshenkon hallintoa vastaan, joilla on 12 miljardia, tässä tehtiin kuitenkin lännen suunnitelmien mukaan syntipukiksi Yanukovitch. Suomessa puhutaan Venäläisistä sotilaista mutta kaverit Donetskissa ja Harkovassa sanovat ettei mitaan sotilaita ole ollut venäjältä vaan jotkut ihmiset ottivat esimerkkia Maidanista, että väkivallan kautta Ukrainalla voi saada mitä vaan....

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kiitos Rico, tuossa ilmaisit asiat juuri 100% niin kuin ne ovat. Hyvä, että Suomessa edes tällaisissa blogi keskusteluissa vähän päästään valottamaan totuutta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lisäisin tähän, että Janukovitshilla on Moskovan laitamilla jo aiemmin ostettu palatsi, jonka hinta oli 56 miljoona USD - kaikkien entisten kiinteistöjensä lisäksi.

Ukrainan oligarkit Janu ja Timosenko mukaan lukien ovat oleet vauhdittamassa Ukrainan kansan epätoivoa ja köyhyyttä.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Puheet Janukovitshin omaisuudesta ovat suuresti ylimitoitettuja saman propagandan nonsenssia. Puhumaattakaan legendoista, joita nyt levitetään Putinin väitetystä omaisuudesta. Sehän oli ihan naurettava väite siitä Janukovitshin kiinteistöstä siellä Kiovassakin. Yritettiin repiä jotain kauheeta korruptio juttua ja sitten näytettiin sellaista parin miljoonan tönöä, joka Suomessakin on jo rivimiljonäärillä.

Putinin oikea omaisuus on venäläisten häntä kohtaan tuntema kunnioitus.

Rico Rodriques

Laitan tähän juuri avatun kansalaisaloitteen luvallasi Jon, ja toivon, että jokainen joka rakastaa isänmaataan ja haluaa sen parasta käy laittamassa nimensä siihen. Samoin, jakakaa tietoa tästä eteenpäin, kiitos jo etukäteen!

Kunnioittavasti, Rico

Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan Unionin jäsenyydestä

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/849

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kannatan ehdottomasti, mutten päässyt allekirjoittamaan kun minulla ei ole yhtäkään noista tunniste vaihtoehdoista. Voitko laittaa liikkeelle saman systeemissä, missä niitä ei vaadita?

Rico Rodriques

Tähän voi kerätä nimiä myös paperiversiona. Kansanäänestys Suomen kohtalonkysymys sivulla on tiedostoissa ohjeet siihen.

https://www.facebook.com/groups/eukansanaanestys/

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Et ole ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään, joka tuonne on EU-eroamis -aloitteet laittanut. Tulokset olivat sitä luokkaa että taisi kannabiksen vapautuskin voittaa EU-eroa haluavat... turkistarhauksen kielto oli taas aivan ylivoimainen kuten pakkoruotsin vastustuskin verrattuna EU-eroa haluaviin. Mutta yrittää saa toki kuinka monta kertaa tahansa.

Ei se vain onnistu pelkillä IPUn, kommareiden ja putinistien äänillä kuten ei aikaisemminkaan. Sorry. Jos saisitte perussuomalaiset leiriinne, niin sitten kyllä, mutta sekään ei taida onnistua. PS-puolueessakin taitaa olla sen verran järkeä että hakevat max. euro-eroa, jossa tilanteesta riippuen saattaa jopa olla järkeä.

Ihan Rico Rodriquesin mainitseman, eh, isänmaan rakastamisenkin takia kieltäydyn allekirjoittamasta :D Eppäilen että Hellevigeille ja kumppaneille kävisi kyllä oikein hyvin Suomen liittyminen Euraasian Unioniin...

pekka numminen

"Rico Rodriquesin" (keksitty nimi, ei kuvaa) ja muiden Ipuuttinistien "isänmaan rakkaus" on varmaankin totta, mutta kun heidän rakkautensa kohteena oleva maa on tuossa Suomen itäpuolella.

Hellevig on kuvauksensa mukaan:

- businessmies
- yritys Venäjällä
- lakimies
- konsultti

Mitä tähän enää voi lisätä joka tekisi hänestä vähemmän luotettavan tai vähemmän isänmaallisen? Palkkasotilas? Rikollinen?

Sopii Ipuuttinistien joukkoon täydellisesti.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Euro tulee hajoamaan ja perässä koko EU:kin Rami Ovaskaisen tunteenpaloon tukeutuvista kommenteista huolimatta, tämä on vääjäämätön kehitystie. Tunnesyillä ei kannata perustella kommenttejaan, mutta tällaisia Ovaskaisen kaltaisia vauhkoajiahan täällä riittää. Viime kerralla EU-äänestyksen kansalaisaloite sai muistaakseni jotakin 35.000 ääntä tai hieman päälle, eli ei se nyt ihan kauheasti kynnyksestä silloinkaan jäänyt, vaikkei persut sen eteen mitään tehneetkään, olisihan se voinut pilata Soinin ministeriys-tavoitteet, kun olisi voinut joutua aitoon ja avoimeen julkiseen keskusteluun EU:n eduista ja haitoista.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

kiitos Rico, kävin kannattamassa EU-äänestysaloitetta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Noh tuota viestiä tuomaan suomen politiikkaan lähdit.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Aika outoa toimintaa että Itsenäisyyspuolueen edustaja kannattaa Venäjälle oikeuksia valloittaa naapurimaitaan miten haluaa.

Ennen tuollaista ajoivat kommunistit.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Ei ole mitään syytä olettaa, että Venäjä valloittaisi Ukrainaan, joskin voimme odottaa rajoitettua humanitääristä interventiota.

Petri, kommenteistasi päätelleen sinä kannatat sitä, että Suomi on menettänyt itsenäisyytensä EU:lla ja että NATO miehittäisi Suomen. Aikaisemmin tuollasta, että vieraat vallat miehittävät Suomen kannattivat vain kommunistit.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Minä kannatan itsenäisiä kansallisvaltioita, jotka kunnioittavat toistensa rajoja.

Sama juttu federalistien ja putinistien kanssa, ette näe kolmatta tietä joka on edessänne.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, NATO tuskin on jäsenmaitaan "valloittanut". Maathan ovat liittyneet siihen oikein innolla ja etenkin Venäjän naapurimaat "jostain kumman syystä" ovat siihen halunneet. Kumma juttu. Virokin tuntuu vain haluavan lisää NATO-joukkoja maaperälleen ihan ymmärrettävistä syistä... oikein kunnolla pyytääkin sitä ja juurikin Venäjän vuoksi.

Itsenäiset täysin puolueettomat maat voisivat olla ihanteita, mutta valitettavasti Venäjällä on ikävä tapa puuttua juurikin sotilaallisesti puolueettomien maiden asioihin... se on perin valitettavaa. Sen sijaan NATO-maat Venäjä jättää suosiolla rauhaan, joka on kyllä huomattu. Onko siis niin ihmekään että useimmat maat Venäjän naapurina ovat halunneet NATOon? Suomi on hassu poikkeus Valko-Venäjän ohella (Valko-Venäjä taisi solmia sotilasliiton Venäjän kanssa ellen nyt väärin muista).

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Ukrainalaiset eivät tietääkseni ole mitenkään yksiselitteisesti Venäjään kallellaan, vaan se on lähinnä viimeinen "kortti" jos muuta ei ole enää tehtävissä ja jos oman maan kansalaisia aletaan armeijan aseilla tappamaan ilman legitimiteettiä toimivan hallinnon käskystä, ei kukaan voi eikä pidäkkään olla tekemättä yhtään mitään, velvollisuus on toimia ja lopettaa kansanmurha. Alkaa olemaan jo kumma juttu kun vaalit ei tunnu kelpaavan Jatsenjukille? Tosin ne palkkasoturijoukot ovat aika mitätömät armeijaksi toistaiseksi.

Itse ymmärrän ihan hyvin jos kansa on hallintoa vastaan joka on noilla kyseenalaisilla äänestyksillä ja kriteereillä vallassa ja muuttelee lakeja ihan mielensä mukaan pyllistäen demokratialle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun epämääräiset ulkovaltojen masinoimat agitattorit alkavat valtailla hallintorakennuksia, niin maan hallituksen velvollisuus on puuttua asiaan ja lopettaa moinen. Ukrainan hallitus on ollut jopa liiankin pitkämielinen heitä kohtaan.

Venäjä vaatii Ukrainan armeijan poistumista maan itäisistä osista, mutta samaan hengenvetoon puoltaa omien joukkojensa harjoituksia itärajalla vedoten suvereniteettiinsa. Sellainen logiikka Putinilla.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

"Kun epämääräiset ulkovaltojen masinoimat agitattorit alkavat valtailla hallintorakennuksia, niin maan hallituksen velvollisuus on puuttua asiaan ja lopettaa moinen. Ukrainan hallitus on ollut jopa liiankin pitkämielinen heitä kohtaan."
Juha, siis viittaat tuolla USA:n ja EU:n masinoimaan operaatioon, millä Janukovitsh syöstiin vallasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Arvaapa uudelleen!

Ukrainan parlamentti antoi siunauksensa uudelle hallitukselle ja väliaikaiselle presidentille sekä uusien vaalien järjestämiselle. Janukovich on kansainvälisen yhteisön tuomitsema rikollinen, jota odottaa syyte Haagin sotatuomioistuimessa. Jos hän astuu jalallaan Venäjän ulkopuolelle, hänet pidätetään.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #25

Ukrainan parlamentti oli kaappauksen jälkeen täydellisen terrorin alaisena. Väkivallalla uhaten, ja sitä käyttäen, kansanedustajat pakotettiin äänestämään vallankaappajien päätösten puolesta. Sitä paitsi myös äänestysnappuloita painettiin poissaolevien kansanedustajien puolesta. Tämä on absoluuttinen fakta.

Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #25

kaikki mikä voi näyttää ulkopuoliselta "siunaukselta" on tosiasiallisesti pelon alla tehtyä valintaa oman henkensä pelastamiseksi.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Eilinen 40 ihmisen polttaminen elävältä Odessassa Erkki Tuomioja tukemien fasistien toimesta on kyllä viimeinen pisara

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pohjattoman hillitöntä, että Putkonen ja Hellevig käväisevät Kiovassa ja joutuvat myöntämään, että "Kiovan keskustaa eivät hallitse enää nationalistit vaan maltilliset patriootit."

Miten niin "enää"?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Huomaa. Kiovan juntta on ääriaineisten käsissä, mutta Maidan ei enää ole. Kysyt, että miten niin "enää", no kun se aikaisemmin oli nasujen ja fasujen hallinnassa

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jopa Russia Today käyttää oikeistohulinoitsijat Maidanilta karkottaneista nimeä "pro-gvt activists".

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Mutta minä tiedän tämän asian paremmin kuin joku Russia Today.

Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #34

Aivan ja tämän tietää myös suuri määrä muitakin tässä maassa joiden ystävät ja sukulaiset ovat siellä tai työtehtävät ja niin edelleen. Jokainen valveutunut tietää ja jos viitsii päästää irti omasta mielipiteestään sen verran, että antautuu asiaa tutkimaan avoimin mielin niin hyvin äkkiä voi havaita miten asiat todella ovat. Meidän mediamme ei missään nimessä ole luotettava. Samaan aikaan kun se uutisoi täällä Venäjän suunnitellusta hyökkäyksestä, Venäjä veti asevoimiaan pois läheltä raja-alueita ja äärioikeiston tukema kansallisarmeija pysäytteli busseja joissa oletti olevan Venäläisiä kyydissä, pakotti heidät polvilleen ja pahoinpiteli sekä uhkaili. Ottakaa hyvät ihmiset selvää asioista älkääkä olko niin älyttömän tyhmiä, että uskotte totuunena mitä meidän mediamme lännen uutisista kopioi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Meillä on täällä suomessa selvästi joukko ihmisiä joiden tarkoitus on levittää venäjän hallinnon propagandaa. Tähän demokratia suo mahdollisuudet. Mutta onko tuo oikein?
Hellevigin suurin saavutus lienee rikosilmoitus eläkeläismummosta ja osallistuminen a2 iltaan safkalaisten rivissä.

Eipä tässä mitään odottamtonta enää ole tapahtumassa. Krimin jälkeen. Enkä usko, että Ukraina jää viimeiseksi.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Juu, ja levitettävä tavara on enemmän propagandaa kuin Venäjän virallinen propaganda RT ja Venäjän Ääni.

Toni Seppänen

Jon, väkisin tulee mieleen että sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

En syö leipää enkä mitään viljatuotteita lainkaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä
pekka numminen

Hellevigin "leipä" tulee Venäjän kaupasta, joten laulut ja "isänmaa" ovat myös venäläisiä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

On harmillista, että Putin lähipiirinsä kanssa kaivoi sellaisen kuopan, jonka täyttämiseen menee 10 kertaa pidempi aika kuin kaivamiseen. Kaivamiseen on tähän saakka mennyt lähes vuosi. Näkökulmani on yrityslähtöinen ja perustuu myös 80 luvun alun kokemuksiin embargon vaikutuksista. Erityisesti saksalaisen elinkeinoelämän reaktiot ja pettymys on havaittavissa lukuisissa kannanotoissa. Miten suuri ja pitkäaikainen strateginen muutos on meneillään - on vielä vaikea ennakoida.

Hellevigille kysymys: Miksi raha pakenee hurjaa vauhtia Venäjältä? Miksi venäläinen yrityselämä ei usko omaan maahansa ja poliitikkoihin?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jos lukee läntisiä lehtiä niin silloin ei tietenkään voi ymmärtää tuota "rahan pakenemis" juttua. Sehän on sieltä niitten mukaan paennut ainakin viimeiset 5 vuotta pikajunan vauhdilla. Mutta eikö silloin pitäisi tulla mieleen, että eihän ne rahavarat ole ehtymättömät ja eihän ne voi vuosikaudet päivästä päivään sieltä paeta! - Siinä onkin vastaus. Koko väite perustuu osaksi propagandaan ja osaksi typeryyteen, jotka sinänsä kulkevat käsi kädessä: typeryys on ehdoton edellytys sekä propaganan tuottamiselle, että sen uskomiselle.
Kyse on siitä, että Venäjään virtaa niin paljon rahaa sisään, että siellä on ylijäämiä jota voi sijoittaa muualla maailmalle. Nämä "pakenevat rahat" ovat suurimmaksi osaksi venäläisten pankkien ja yritysten sijoituksia ja lainanantoa ulkomaille.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tarkoitan kyllä viimeaikaista (noin 3kk) pakoa (peräisin Venäjän omista lähteistä/Suomen pankki), joka on suhteessa omaa luokkaansa verrattuna edellisvuosiin. Öljy ja kaasukaupasta syntyneet kassavarannot ovat olleet jo vuosia hyvät - siinä ei sinänsä mitään. Mutta kyllä "välistävetäjät" voisivat sijoittaa omaan maahansa enemmän. Mutta kaipa se on turvallisempaa sijoitella Lontooseen, Sveitsiin, Kyprokselle jne.

Janne Suominen

Kirjoituksiasi seuranneena lienee ensimmäinen kerta, kun olen jostakin kanssasi samaa mieltä: "...propagandaan ja osaksi typeryyteen, jotka sinänsä kulkevat käsi kädessä: typeryys on ehdoton edellytys sekä propaganan tuottamiselle, että sen uskomiselle."

Vahvasti ja väkevästi todistettu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjän duuman varapuhemies ja "Suomen syöjä" Vladimir Zhirinovki haluaa Ukrainaan sodan. Mukaan Venäjän puolelle hän haluaa Valko-Venäjän.

http://kompravda.eu/online/news/1725659/

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tämäkin vielä...taitaa nyt IMF:n lupaama tuki jäädä lähtötelineisiin. Onhan se todella harmillista, että kymmenet miljoonat syyttömät joutuvat kärsimään. Demokratian rakentamisen tie on kivikkoinen...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä: Euroopan viimeiset ihmisoikeustaistelijat, demokraatit ja rauhankyyhkyt:
http://cdn.frontpagemag.com/wp-content/uploads/201...

Joka muuta sanoo, on pölhöpopulisti. :D

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig
Rico Rodriques Vastaus kommenttiin #50

Niin noh, Putinille kuuluisi kyllä rauhanpalkinto sillä hänen takiaan esimerkiksi me emme ole keskellä aseellista konfliktia. Ellei Venäjä olisi suhtautunut asiaan näin rauhallisesti vaikka USA ja EU kuinka provosoivat niin asiat olisivat toisin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

... ja Hellevig kannattaa tuotakin hulvattoman hauskaa kommenttia Ricolta :D

Kuka ihme on muutenkaan Rico Rodriques... jonka kuvaa en ainakaan itse näe...? Niin mainio on kielioppinsa ainakin, että täytynee olla syntyperäinen suomalainen. Uusi Suomi vain vaatii myös sitä pärstäkertoimen kuvaa.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Geneven sopimus oli teatteria kylläkin Venäjän suunnasta. Putin ei ole kertaakaan kehoittanut separatisteja laskemaan aseitaan. Kyllä se on nyt Venäjä, joka puheillaan ja teoillaan ylläpitää Itä-Ukrainan levottomuuksia.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kyllä hallituksen olisi pitännyt ottaa ensimmäiset askeleet, niillähän on monopoli valtaan

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Ukrainan hallitushan on sanonut jatkuvasti Geneven sopimuksen mukaisesti, että kaikkien laittomien ryhmien pitää laskea aseet. Miksi luulet, ettei Putin tähän pysty?

Toni Seppänen

Todella uskottavia hahmoja nämä Ricot ... mä niin ostan sun juttus.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Miksi pitää aina halveksia niitä, jotka ovat eri mieltä valtamedian kanssa?

Toni Seppänen

Ei kuvaa, kirjoittaa nimimerkin takaa. Ei uskottavaa sanoisin. Halveksunnasta puhuit sinä.

Rico Rodriques

No eipä nämä jutut minun puoleltani myynnissä ole mutta esimerkiksi tuo maidanin aukion ammuskelu, meidän media toitotti varmana totena täällä kuinka Presidentti olisi määrännyt ampumaan mielenosoittajia. Kuinka ollakaan, pääsin selville asian todellisesta laidasta pian sen jälkeen ja toin esille sen ensin Ukrainan ja Venäjän medialle ja sitten Suomen joka julkaisi sen noin 2-3 tunnin kuluttua saatuaan tiedon. Ihmeellinen on Suomalaisen median tie, ensin se puhuu ihan pötyä toistaen lännen valheita kuin papukaija mutta sitten se kääntää vauhdissa takkinsa rahan kiilto silmissä vastakkaisen uutisen perässä joka perustuukin tosiasioihin.

Tiedän mistä puhun sanoessani ettei Suomen eikä lännen mediaan voi luottaa. Ne tekevät suurimmat tulot valheilla ja pelkillä olettamuksilla totuuksista joista ne ei tiedä mitään tai haluavat salata tosiasiat kertomalla satuja.

Onneksi tieto jonka jaoin kerkesi saamaan sille tarkoitetun huomion sekä rohkaisi julkistamaan salaa nauhoitetun nauhan joka todisti asiani todeksi ja sen jälkeiset peittely yriykset asian suhteen ovat hukkuneet kankkulan kaivoon tyhjinä yrityksinä.

Paljon muutakin voitaisiin sanoa mutta tässä yksi esimerkki näistä ricoista...

voin sanoa, että olen kyllästynyt näihin lässyttäjiin, jotka ovat niin hirveen rohkeina näppäimistönsä ääressä jakamassa mielipiteitään asioista joista he eivät tiedä yhtään mitään...voisitte vaikka allekirjoittaa tuon kansalaisaloitteen ekaksi ja tulla mukaan 3.6.2014 järjestettävään mielenosoitukseen jossa vaaditaan hallituksen eroa ja EU:sta irrottautumista. Se olisi jo jotakin mistä voisitte oikeasti kirjoittaa ollen osa sitä itse.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikään ei toistaiseksi ole puhunut sitä vastaan, että venäläisten kouluttamat tarkka-ampujat toimivat nimenomaan Janukovytsin käskystä.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #63

Jari-Pekka, höpö-höpö. On täysin selvä ja kaikki puhuu sen puolesta että tarkka-ampujat olivat vallankaappareitten palkkaamia

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #64

Ei ihan vakuuttava lähde tuo "kaikki puhuu".

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #65

No Paet oli ainakin asiasta huolissaan ja ilmaisi huolensa Ashtonille. Vuodetun puhelinkeskustelun aitos on viron vahvistama.

Venäjä on pyytänyt YK tutkintaa maidanin laukauksista.

Koalitio on haluton tutkimaan.

Asiahan onkin nyt jo historiaa eikä kaipaa tutkimuksia.

Kyllä asiat nopesti unohtuu..

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #64

Kaikki puhuu -väitteesi on ilmiselvästi valhe, jolla ei ole mitään pohjaa missään muualla kuin putinistien fantasiamaailmassa. Mitä todisteita sinulla on, että vallankaappaajat olisivat palkanneet tarkka-ampujat? Toivon konkretiaa, kun kerran asia on "täysin selvä".

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Rico kaikin mokomin rohkeasti vain tuo esiin ihan alkuun edes oman kuvansa..... kun on noin sankari-ainesta muutoin. En myöskään Rico allekirjoita sitä EU:sta eroamiseen vaativaa julistusta.

Ei tarvinne kai paljoa arvella mikä on kantasi ja Hellevigin kanta siitä, kannattaisiko Suomen liittyä esim. Euraasian Unioniin Putinin ja Valko-Venäjän ja kumppaneiden kaveriksi....

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"USA ei tahdo poliittista ratkaisua vaan janoaa sitä, että Venäjä tekisi sotilaallisen intervention Ukrainaan."

No eikai Venäjän kannatakaan tehdä sotilaallista interventiota Ukrainaan? Jos siellä tarvitaan jotain sotilaallista (tai muuta) apua, niin sehän hoitunee yhdessä YK:n kanssa?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Hellevig: "Krimiä ei miehitetty"

Hieman harmittaa Jon Hellevigin puolesta, että hän käy tätä informaatiosotaansa näin selvin epätotuuksin (epätotuus lienee kauniimpi ilmaisu valheelle?). Ei nimittäin ole hyväksi uskottavuudelle.

Annan apua:
The Guardian: It's not Russia that's pushed Ukraine to the brink of war

Tuossa on paljon tietoa ja lähteitä (osin myös väitteitä joille ei anneta lähteitä), mutta yksi esimerkki USA:n sekaantumisesta Ukrainan sisäisiin tapahtumiin:
John McCain tells Ukraine protesters: 'We are here to support your just cause'

Toinen esimerkki:
http://www.nbcnews.com/news/other/ukraine-protests...

    McCain, a leading Republican voice on U.S. foreign policy, told NBC News that sanctions against Ukraine "would deserve serious consideration" by Congress if Ukraine signed a customs and trade union with Russia instead of entering a trade deal with Europe.

Miksi USA sekaantui asiaan? Näyttää aika kohtuuttomalta kiristää Ukrainaa tollaisilla kauppapakotteilla.

Sen sijaan Ukrainan kanssa tehtiin IMF-diili, väliaikaisen hallituksen kanssa. Haiskahtaa pahasti.

Niin, blogistille, että kun tässä on tätä ihan oikeaa tietoa, niin miksi pitää turvautua juttuihin, joista kuka tahansa ymmärtää, että ne eivät ole totta?

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Itse en kyllä rinnastaisi Guardianin jutun mukaisesti Itä-Ukrainan ja Kiovan tapahtumia. Itä-Ukrainassa toiminta on selvästi enemmän aseellista: kukaan ei Maidanilla kantanut kranaatinheittimiä enkä muista rynnäkkökivääreitäkään. Jokunen käsiase siellä oli, mutta ei Itä-Ukrainassa nähtyjä rynnäkkökiväärein varustettuja ryhmittymiä.

Lännen kaksinaismoralismi Kiovan vallankaappauksen kritiikittömässä tukemisessa on kuitenkin niin ilmiselvää, että itsekin ihmettelen, miksi Hellevigin kaltaiset höyrypäät yrittävät levittää valheellista propagandaa kun oikeitakin argumentteja on. Ehkäpä hän on kaksoisagentti, joka yrittää viedä uskottavuutta länsivaltojen toimien kritisoijilta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ukrainan ongelmien ydin lienee siinä, että maan väestö muodostuu 78 % etnisistä ukrainalaisista ja 17 % etnisistä venäläisistä eli eli etnisiä ukrainalaisia on maassa n. 4,5 kertaisesti enemmän verraten etnisiin venäläisiin. Venäläiset ovat tietenkin venäjämyönteisiä, kun taas puolestaan etniset ukrainalaiset näyttäisivät mielivän Puolan tapaan läntisen Euroopan talouden piiriin.

Neuvostoliiton historian aikainen painolasti vaikuttanee myös edelleen etnisten ukrainalaisten suhtautumista epäluuloisesti Venäjään, kuten asian laita on myös esim. Balttian maissa ja Puolassa.

Parasta kai olisi, että ukrainalaiset saisivat ratkaista aivan itse demokraattisesti tulevaisuutensa suunnan, mutta Venäjä näyttää sekaantuvan maan sisäisiin asioihin varsin voimakkasti ja siinä määrin mm. valtaamalla Krimin ja tukemalla avoimesti separatisteja, että maa on jo nyt sisällissodassa tai ainakin sen kynnyksellä.

Venäjän tavoitteena näyttäisi olevan tilanteen kärjistäminen ja sekasorron lisääminen, jotka molemmat vuoren varmasti satavat ennemmin tai myöhemmin Kremlin laariin.

Ehtivätkö ukrainalaiset pitää kolmen viikon kuluttua demokraattiset presidentin vaalinsa - se jää nähtäväksi ?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Laura, tuo ei pidä lainkaan paikkaansa. Siellä on etnisiä venäläisiä enemmän kuin etnisiä ukrainalaisia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mihin väestölaskentaan väitteesi perustuu ?

Tähän maassa 2001 toimitettuun ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Census_(2001)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sano yksikin syy, miksi "etninen venäläinen" olisi "venäjämyönteinen."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Ukrainankielinen" ja "venäjänkielinen" voidaan jotenkin järkevästi erottaa, mutta mitä merkitsee tässä yhteydessä "etninen". Vähän kuin yrittäisi selvittää, kummalla puolen Pähkinäsaaren rajaa jonkun piippolalaisen esivanhemmat asuivat 1300-luvulla.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Jon Hellevig,

kovin tiuhaan viljelet sanaa - fasismi.

Fasismia ei voi kunnolla määritellä filosofiaksi tai poliittiseksi aatteksi, vaan fasistiseksi käytännöksi ja toiminnaksi. Mitä enemmän olen perehtynyt fasismin olemukseen ja määrittely-yrityksiin, sitä selkeämmin voin todeta fasistisen komennon ja menon olevan vallalla Euroopan seutuvilla vain kahdessa valtiossa: Venäjällä ja Valko-Venäjällä, joista vain Venäjä pyrkii valtaamaan naapureitaan ja perustamaan niihin fasistisen hallinnon.

Kommentissasi no 45 toteat luojan(pienellä!) langettaneen Venäjän tehtäväksi hyökkäysvaiheeseen edenneen fasismin pysäyttämisen. Toistaiseksi ei näytä siltä, että Venäjä olisi sammuttamassa sotaista hurmiotaan saati pysäyttämässä sitä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Lukiko teistä lampaista kukaan edes noita linkkejä joita tähän blogiin on laitettu??

Pitää vissiin siteerata teille pölhöpopolisteille pari kohtaa..

"Van Rompuy speaks about his “dreams” that all the Balkan states will join the EU. He calls it an “inspiring thought” that in the long term “the whole of European territory outside Russia” will be tied in some way to the EU."

"He admits he does not know if there is public support for such a move, “But we do it anyway.”"

Eikö oikeesti teillä, "putinisteiksi" nimittelijöillä, ole halua tai paremminkin kykyä nähdä ja ymmärtää asioita isossa mittakaavassa?

Jotenkin säälittävällä tasolla, anteeksi vain, on pääosiltaan ihmisten ymmärrys maailman tapahtumista.
Pelkäättekö noin paljon oman maailmankuvan romuttumista vai mistä toi sokeus oikein juontaa?

Ei se satu vaikka myöntää itselleen että on tullut kusetetuksi vuosikymmenet.

En usko sattumaan ja enkä "yksittäistapauksiin" maailmanpolitiikassa.

Ei se, että kritisoi lännen laajetumistoimia ja yksinapaisuuden havittelua tarkoita automaattisesti sitä että, kannattaa kaikkea Putin toimintaa.

Putinistiksi kutsuminen on jotenkin vähälahjaisen toimintaa, varsinkin kun oma ajattelukyky rajoittuu ainoastaan länsimedian valmiiksi ajatellun viestin papukaijamaiseen toistamiseen.

Anteeksi jos loukkasin jotakuta.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Riku, minäkin ajattelen juuri noin, että pitää laajentaa ja syventää keskustelua, eikä vain puhua musta-valkoisten mielikuvien pohjalta. Kyllä asioista voi ja pitää olla eri mieltä, mutta pitää olla valmis analyyttisyyteen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Pitää olla uskallusta haastaa omaakin maailmankuvaa.

Pahastihan tuo näyttäisi siltä, et käynnissä on hyvinkin paljon suurempi kuvio kuin ainoastaan joku kärjistynyt maidanin mielenosoitus.

McCain, Nuland, Usaid, 5miljardia, Paet+Ashton+maidanin laukaukset, Rompoy ja laajentuminen, Barroso ja imperiumi, psykiatriarkka Merkel, Haglundin jänistys, Katainen "edustetaan" euroopan asiaa, pankkiirit ja korruptio, IMF ja kiristys. Petrodollari+libya ja Hussein, joukkotuhoaseet ja tiedustelutiedot. Tätä vois jatkaa lähes loputtomiin. Sattumaako kaikki ja erillistapauksia..

Siinä säikeitä mitä miettiä jos ei muuta keksi.

Mut, ei... Putin paha. Minä hyvä, minä länsi.. länsi hyvä. Öh, Putinisti!

Läpyläpy ja onnea elämään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Veikkaan, että ennen pitkää "the whole of European territory, including European Russia, will be tied in some way to the EU." Bäää!

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Unelma se on tuokin, ihanko on ikioma? :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #109

On se van Rompuynkin, hän on vain suomettunut : )

Aki Häkkilä

Toivottavasti Donetskin tasavallan edustajat kantavat vastuunsa Geneven sopimusten velvoittamalla tavalla eivätkä piiloudu siviilien taakse sekä huolehtivat siviilien turvallisuudesta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kaksi desperadoa: Venäjä ja Hellevig?
http://www.google.fi/url?q=http://www.iltasanomat....
"Venäjän mediasta ei löydy puolestaan juttuja siitä, että Suomessa poliisi tutkii Hellevigin Mattila-kommentteja ja että myös Mattila itse on vastikään ilmoittanut poliisille, että hän vaatii Hellevigille rangaistusta."
"Hellevig myös huoritteli Mattilaa ja uhkaili tätä muun muassa raiskauksella sekä tämän konserttien sabotoinnilla."

Ihanteellinen yhteensopivuus Venäjän kanssa.

Toimituksen poiminnat