Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

EU:n uho ja tuho, eli länsimaiden perikato

 

Tahtoisin näin eurovaalien alla viedä keskustelua myös talousideologian syvemmälle tasolle. Aloitan näillä pohdiskeluilla Euroopan ja sen unionin taloudellisista,  ja ehkä koko olemassaolonsa, fundamentaalisista kilpailutekijöistä historian suurten linjojen valossa.

Ei rauhanprojekti, vaan Imperiumi

EU-ideologit mielellään markkinoivat unioniansa suurena rauhanprojektina. Mutta jos Saksalla ja Ranskalla olisi sellainen maaninen tarve tuhota toinen toisensa niin tuskinpa sitä olisi tuollainen EU lopettanut. Toinen heidän pääargumenttinsa on, että EU on avanut valtavat sisämarkkinat kaikille jäsenmailleen. Mutta sehän ei ole lainkaan totta, Euroopassa oli jo ennen nykyisenlaista EU:ta vapaakauppaalue, joka toi tämän hyödyn, ja EU:n ulkopuoliset maat kuten Norja ja Sveitsi tekevät nytkin tällaista vapaakauppaa EU-maitten kanssa.

Valittettavasti oikeasti EU:n salainen olemassaolon syy ei suinkaan ole rauha, vaan päinvastoin suurvaltapolitiikka. Maailman muuttuessa entiset imperiumit, Saksa, Ranska, Englanti ja jopa sellaiset maat kuin Ruotsi huomasivat, että he saattaisivat jäädä uusien nousevien mahtien jalkoihin.  Euroopan ideologeja alkoi heikottaa kun ajattelivat mihin kehittyy maat kuten USA, Kiina, Venäjä, Intia, Brasilia. Vastaus oli, että sovittiin salaisesta suunnitelmasta millä Euroopasta kehitetään uusi suurvalta, uudelleen henkiin herätetty Pyhä Rooman Valtakunta, liittämällä kaikki palaset yhteen. Mutta tietenkään tätä ei voinnut avoimesti ilmoittaa, koska hyvin harva äänestäjä olisi niin tyhmä, että sellaiseen suostuisi. Siksi tämä Euroopan Unioni projekti on edennyt hivuttamalla huijauksesta huijaukseen. Koko ajan piti tehdä joku uusi vääntö, syntyi Maastrichtin sopimus, Amsterdamin sopimus, Nizzan sopimus, Lissabonin sopimus, ja ties mitkä. Koko ajan kansat on laitettu tosiasioitten eteen,  joku kauhea kriittinen tarve on aina keksitty, millä nämä epädemokraattiset siirrot on perusteltu. Ja kun he erhetyivät, jostain sopimuksesta sallimaan kansanäänestys ja kansa äänesti väärin, eli vastaan, niin ei kun uusiksi koko kansanäänestys.

Kaikki tämä on tietenkin ollut mahdollistaa vain siitä syystä, että kaikkien Euroopan maitten tiukasti kontrolloidut mediat ovat olleet vankasti tarjoamassa propaganda tukea kaikille integraatio hankkeille.

Nyt meitä viedään uuteen transatlantiseen imperiumiin

Samalla kun EU-ideologit yrittävät kaikin tavoin siirtyä Euroopan suurvalta projektinsa viimeiseen vaiheeseen, eli liittovaltion julistamiseen, he tähyävät jo kauemmaskin, atlantin taakse. Nyt on avattu vielä suurempi peli. Nyt koko EU aiotaan littää USA:n imperiumiin, uuteen transatlanttiseen supervaltaan. Tässä mennään tutun kaavan mukaan, ensin meille tarjotaan TTIP-sopimus nimistä  vapaakauppasopimusta, ja sitten joka toinen vuosi tulee taas joku uusi vääntö ja kohta Kokoomus julistaa, että olemme valtioliitossa USA:n kanssa. Emme kuitenkaan sinä kuuluisana 51. osavaltiona, vaan EU:n takapiahana ja sotaliitto NATO:n itärintamana.

Tämä transatlantistinen liito on kuitenkin auringonlaskun liitto. Koko idea perustuu siihen harhaan, että lännessä asuisi muka jotenkin muuta maailmaa fiksummat ihmiset - monet jopa uskottelevat olevansa geneettisesti fiksumpia – ja että siksi tällainen ”fiksujen valkoisten” liitto takaisi eurooppalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden.  Euroopan ja Amerikan 1900-luvun vauraus on tuudittanut tähän uskoon. Mutta ihmiset eivät ymmärrä mikä tämän vaurauden aikojen saatossa synnytti.

Euroopan kilpailuedut menetetty

Todellisuusdessa Euroopalla ja koko lännellä ei ole mitään syytä tällaiseene ylimielisyyteen. Mikä vauraus meillä on ei ole nykyisten johtajiemme eikä nykyisen systeemin luomaa. Päinvastoin vaurautemme perustuu edellisten sukupolvien työhön ja heidän luomiin kilpailuetuihin muuhun maailmaan verrattuna. Mutta Suomen euro-intoiset poliitikot eivät tajua, että nämä kilpailuedut ovat menetettyjä ikuisiksi ajoiksi. He eläävät euro-uskonsa sokaisemina menneitten sukupolvien loiston muistoissa, eivätkä näe missä maailmassa nyt eläämme.

Ennen lännellä oli joukko ratkaisevia kilpailuetuja muuhun maailman nähden ja nämä loivat vaurauden. Näitä oli ennen kaikkea Euroopan suhteellisesti pienten kansallisvaltioitten jatkuva taloudellinen ja yhteiskunnallinen kilpailu keskenään, joka johti innovatiohin ja toimeliaisuuteen. Nyky-EU:ssa juuri kilpailu on lopetettu kun kaikki on pakotettu EU:n tukahduttavilla säännöillä ja kielloilla yhteen muottiin. Kilpailun mukana Euroopassa kehittyi myös demokraattinen järjestelmä, mikä mahdollisti sen, että kaikilla elämän aloille edettiin. Demokratian mukana Euroopassa kehittyi markkinatalousjärjestelmä, mikä on ainoa taloudellinen järjestelmä,  joka voi tuottaa vaurautta, kehitystä ja hyvinvointia. Samaan aikaan suunnilleen 1980-luvun lopuun asti muualla maailmassa puuttui demokratia ja markkinatalous. Melkein kaikkialla oli voimassa erilaiset itsetuhon poliittiset ja taloudelliset järjestelmät. Oli kommunismia, sosialismia, yksinvaltiaita, sotilasdiktatuureja, uskontoon perustuvia systeemejä jne. Jokaisessa näistä, jollain tavalla laitettiin keppiä rattaisiin omalle taloudelle. Tässä tilanteessa länsi sai jyllätä maailmalla ylivoimaisella talousjärjestelmällä. Kun vielä huomioidaan miten länsi riisti siirtomaitaan niin ylivoima oli sunnaton. Nyt maailman onneksi, mutta lännen nykysysteemille kuolettavasti, näitä entisiä siirtomaitakaan ei enää voi kohdella miten tahansa. Tänään suurin osa maailman maista ovat markkinatalouksia ja ainakin suhteellisesti ottaen demokratioita. Näin nämä ratkaisevat kilpailuedut ovat Europalle menetettyjä. Eikä kysymys ole pelkästään siitä, että muu maailma on saavuttanut Euroopan vaan Eurooppa on itse asiassa uudessa uljassa Euroopan Unionissa ottanut pahasti takapakkia demokratian ja markkinatalouden saralla. On epävarmaa jos voimme ylipäätänsä kutsua Euroopan nykyistä talousjärjestelmää enää markkinataloudeksi. Itse luonnehtisin sitä korporaatioiden kapitalismin ja eurososialismin hybridiksi. Se alkaa jo erehdyttävästi muistuttamaan jopa suunnitelmataloutta.

Yksi tärkeimmistä lännen historiallisista menestystekijöistä oli sananvapaus ja vapaa lehdistö. Tällä saralla on tapahtunut täydellinen romahdus niin kuin jokainen voi huomata jo Suomen lehtiä ja televisiota seuraamalla. Media on muutamien hallussa ja Suomessa jopa valtion omistamasta Ylestä on tullut propagandan tyyssija. Ukrainan kriisin uutisointi ja sen siivittämä NATO-propaganda ovat näistä oivia osoituksia, mutta tietenkin tämä koskee kaikkia muitakin elämän osaalueita. Lehdistövapaudessakaan lännellä ei enää ole mitään etulyöntiasemaa muuhun maailmaan verrattuna.

Voin luetella muita yhteiskunnan ja talouden osaalueita missä kehitys on ollut sama, missä ennen oli lännen ylivoima, joka nyt on mennyttä: markkinaehtoinen finanssijärjestelmä, vaihdettavat  valuutat, teknologinen ylivoima, ylivoimainen koulutusjärjestelmä.

Ja ei siinä kaikki. Sen lisäksi, että entiset kilpailuedut ovat mennyttä niin Eurooppa on kasannut hartioillensa valtavan määrän haittatekijöitä: euron ja dollarin horjuva monopoliasema, ylisuuri sääntely, valtava velkataakka sekä valtiolla että kotitalouksilla, ikääntyvä väestö, alhainen syntyvyys, epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, työttömyys, jähmeät työmarkkinat, rakenteet, jotka puolustavat kynsin hampain saavutettuja etuja, eli kieltäytyminen luopumasta kaikista menneitten sukupolvien työn tuloksena saavutetuista eduista.

Irti EU:sta ja menneestä maailmasta

EU-Suomen taloudelliset rakenteet perustuvat näihin menneen maailman rakenteisiin, ja nykypolitiikkaa perustuu siihen uskomukseen, että talouspolitiikka voitaisiin hoitaa niiden puitteissa.  Mutta tämä on suuri harha. Hallitus koittaa pitää romahtavaa talouttamme ja yhteiskuntajärjestelmää pystyssä puristamalla siitä viimeiset pisarata leikkauksilla ja veronkorotuksilla. Tämä ei johda muuhun kuin yhä kurjistuvaan talouteen, köyhyteen ja kärsimyksiin. Oikeata politiikka olisi tunnustaa, että eurososialismi on tullut tiensä päähän. Sitä ei voi muuttaa, se pitää lopettaa. Talous on rakennettava aivan uudelle pohjalle. Tämä edellyttää irtaantumista EU:sta ja eurosta sekä vapaakauppaa EU:n ja koko maailman kanssa ilman poliittisia liittoja. Mutta en usko, että nykyisillä valtapuolueilla on sen enempää  kykyä kuin haluakaan muuttaa tätä euro-uskontoon perustuvaa korporaatioiden taloussysteemiänsä. Pahoin pelkään, että meitä odottaa ensin mega-katastrofi ennen kuin tarvittavat muutokset tehdään jo ehdottoman pakon edessä.  Tällöin myös joudutaan ottamaan takaisin oma markka, jotta selvitään siitä tuhosta sekä velkataakasta ja saadaan talous taas pyörimään. Kuitenkin toivoisin, ettemme vain ajautuisi tuohon tilanteeseen vaan tehtäisiin jotain asialle jo nyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Veikko Penttinen

Hyvin koulutettu soluttautuja tämä Jon. Vapaa yhteiskunta on aika avuton näiden kanssa.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Miten niin Veikko, onhan sulla käytössä koko orwellimaisen yhteiskuntasi Totuuden Ministeriö ja sen propaganda media?

Veikko Penttinen

Niin on Jon, mutta täytyy myöntää, että sinun suuntasi orwellilaisuus hakkaa meidän jutut mennen tullen.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #20

Veikko, kiitos kunniasta, kun kerran tässä väität, että minä pystyn yksin päihittämään Yle, Hesarin, Aamulehden, Iltalehden, Turun Sanomien, MTV:n jne koko yhteisen propaganda koneiston :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hellevigin mukaan sitten tuleva Euraasian Unioni olisi sitten se unioni, johon Suomikin tulisi liittää?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

En todellakaan ole koskaan sellaista ehdottanut. Minähän nimenomaan kirjoitin, että vapaa kauppaa pitää tehdä koko maailman kanssa missä sitä vaan voi ilman poliittisia liittoja. Suomen pitää olla itsenäinen niin kuin Sveitsinkin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #6

Pertti, miksi uskot niin vahvasti Euraasian liitton, että luulet, että siihen kannattaisi liittyä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

En usko itse Euraasian liittoon, mutta luulen sinun tekevän niin!

Ainakin kovasti ajat politiikkaa, joka ajaa Suomea Euraasian liittoon, joka on Neuvostoliiton modernisoitu versio!

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #10

En aja Euraasian liittoon! Ajan meitä irti Eurostoliitosta ja NATO:sta ja hyviä kauppasuhteita koko maailmalle, luonnollisesti Venäjälle myös ja sitä kautta Eurasiaan kanssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjällä on kaikki rempallaan, saa nähdä kuinka kauan vielä. EU:n neljä vapautta ovat nostaneet jo monta takapajulaa suoranaiseen kukoistukseen.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jouni, sinulla näyttää olevan täysin väärät tiedot. Päinvastoin viimeisen noin 12 vuoden aikana Venäjän BKT on noussut 10-kertaisestii samalla kun EU näivettyy. Kaikki EU:n suurvaltaan liittämät Itä-Euroopan maat näivettyvät ja ovat syvässä kriisissä, ehkä lukuunottamatta Puolaa, jonne upotetaan EU:n miljardeja liukuhihnalla.
Tästä linkistä voit tutustua tutkimukseeni koskien Putinin liberaalisen verouudistuksen vaikutusta Venäjän talouteen. Tällaista markkina-putinismia kyllä toivoisiin Eurooppaankin. http://www.awaragroup.com/upload/taxation/Awara-Gr...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tietoja olen saanut kiertämällä Venäjän takamaita junalla ja polkupyörällä. Viimeisestä reissustani on tosin seitsemän vuotta.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #14

Kyllä minäkin olen nähnyt ne vuodesta 1992 asti ja ero on kuin yön pimeyden ja päivän valon välillä

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tällä kertaa (2014) taitaa kirjailija Sofi Oksanen osua totuuden kiusalliseen ytimeen:

http://www.sofioksanen.fi/alkaa-pettako-meita-jall...
"Brezhnevin oppi on päivitetty Putinin opiksi: Venäjä katsoo oikeudekseen puuttua itsenäisten valtioiden toimintaan, mikäli ne ovat liikkumassa liiaksi kohti länttä ja mikäli alue kuuluu Venäjän mielestä sen määräysvallan piiriin."

Kuten 6 vuotta sitten (2008) toimittaja Erkki Toivanenkin:

http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4242...
"Kun Putin totesi, että ‘Neuvostoliiton hajoaminen oli 1900-luvun suurin geopoliittinen onnettomuus’, hän teki naapureille tiettäväksi, että hänen johtamansa Venäjä ei hyväksy ‘katastrofin’ seurauksia, vaan aikoo palauttaa status quo anten tavalla tai toisella – tai kolmannella."

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Sofi osaa kirjoittaa hyvin, mutta valitettavasti hän ei tajua politiikasta ja taloudesta hölkäsyn pöläystäkään. Ja myös valitettavaa tuo ilmeinen russofobia, mikä ei missään tapauksessa sovi henkilölle, joka yrittää leikkiä suurta ajattelijaa.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jouni Nordman, näin aikaisemmassa versiossa kommenttisi, joka jostain syystä ei tullut tähän mukaan. Joku tekninen hämmennys. Kopioin nyt tähän ja sitten vastaan. +++ Yksi asia johon et ottanuta kanta, on mahdolisuus taloudella kasva, kun sille tulee selvät säännöt kaupan tekoon. Eli yritykset jotka ovat innovaatisia saavat kehittyä, tämä avaa Euroopassa toisinajattelija yrityksille ison yhtenäisen markkinan, jota Euroopassa pienet kieli alueet rajottavat. Eli toisaalta antaa mahdolisuuden terveiden yritysten kasvaa, tästä voidaan vaikka Ponse esimerkkinä Suomesta otta, sillä metsäkoneilla on sekä Kanadassa että USA:sa kovat tullit. Eli Suomella mekaanisen metsäteolisuuden vahvan osaajan tulee mahdollisuudet juuri tällä sektorilla kasva markkinoille, jotka tällä hetkellä pidetään tulleilla suljettuina.

Toine kysymys pitää esittä, mihin suuntaa pitäis sopimuksia rukata kaupan saralla, sillä näimme Euroon littyessä kuinka vähän isoissa asioissa oikeasti meidän kokoisella valtiolla on mahdollisuutta neuvotella hinnoista ja sopimuksen sisällöstä. Eli kummassa tapauksessa saamme paremman sopimuksen yksin vain muiden kanssa yhdessä ollessamme?

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Vastaus Jouni Nordmanille:
Tuossa oli monta asiaa. "jota Euroopassa pienet kieli alueet rajottavat". Tämä asia hoituu sillä, että poistamme pakkoruotsin niin, että ihmiset saavat tilaisuuden oppia hyödyllisiä kieliä ruotsin sijasta. Mitä tietyn teollisuuden osaalueen tulleihin tulee, niin olen vahvasti sitä mieltä ettei niiden saa antaa määrätä poliittisia liittoja.
Uskon, että Suomi itsenäisenä maana voittaa aina. Nythän jo näemme mihin lamaan se on viennty Venäjän kaupan kun Suomi on rähmällään Brysseliin ja etuvartiossa kannattamassa kaikkia pakotteita.

Jouni Nordman

Eikö ongelma tullessa pitäisi ratkaista ongelmaa ´muuttumalla ja enne kaikkea diagnosoida mitä hyvää aika voi tuoda. Tätä voitaisiin katsoa tuotekehitykseksi, jossa asioista katsotaan positiiviset asiat. Eli Suomessa on aina vain totuttu olemaan alamaisia, mutta ei olla itse uskallettu toimia ja kehittää omaa yhteiskuntaa. Tämä vaatisi avointa keskustelua, jossa kaikkivaihtoehdot olisivat esillä, jopa Suomen eroamine EU:sta, mutta oleellisin olis se mikä on suomelle tulevaisuudessa parasta, jossa itse ole ehdottomasti NATO vastainen, sillä mielummin Suomen käyvä itsenäisesti ja rakentavasti neuvotteluita Venäjän kanssa.

Eli millä tavalla tälläin avoimen ilma piiri ratkaisu saadaan aikaseksi, itse ehdotan tähän uuden mallin luomista paavin valinta menettelyllä, jossa jokaisesta puolueesta yksi henkilö suljetaan huoneeseen, jossa joutuvat löytämään yhden mallin jota Suomi lähett menemään tulevaisuudessa, jossa on sekä sisäpolitiikan että ulkopolitiikan linjat. Sillä jokaisella puolueella on vain yksi ääni, jolloin heillä on oman mallin taakse saamiseksi mahdollisuus saada enemmistö, jos ehdotus on riittävän hyvä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kannattaa lukea oheinen Veikko Huuskan tammikuussa kirjoittama blogi. On helpompi ymmärtää Ukrainan kriisi myös Venäjän sisäpoliittisin silmin. Sen jälkeen maailman pankin ja luottolaitoksien arviot ovat olleet blogissa kerrottuja ennusteita synkempiä.

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15932...

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kiitos linkistä. Luin. En voi yhtyä analyysin päätelmiin. Siinä sanotaan, että velka nousisi tänä vuonna 78 miljaardiin. Sehän on vain alle 5% BKT:sta. Ei näytä olevan mikään ongelma

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Venäjän Federaation yhteinen julkinen velkasumma (liittovaltio + alueet) nousee noin 300 miljardiin euroon (hieman yli 400 mrd $)" Tämäkin on samasta blogista (en ole summia tarkistanut). No sekään ei ole vielä valtava velkaantumisate, mutta kun niitä rahanreikiä on niin valtavasti mm. infran ja rakentamisen alueilla. Onhan tässä avitettu Karjalan tasavaltaa + Piataria sekä kansallisella (Suomi) ja EU:n rahalla. Eikä siinä sinänsä mitään väärää ole - täytyyhän sitä potentiaalista toimintaympäristöä kehittää.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #22

Totuus on, että Venäjä on maailmaan maista kaikkein vähiten velkaantunut, joten en jaksa oikein innostua tästä Venäjän velkaantumisteemasta.

Tässä linkissä julkinen velka per BKT http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_...

Tässä linkissä koko kansantalouden ulkomainen velka (siis myös firmat) noita voi sitten suhtauttaa BKT:seen http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_...

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Eiköhän ole meneillään monta pyrkimystä samaan aikaan.

Halutaan monien maiden liitto, ja ne kaikki lopulta yhteen samaan

muottiin. Miten muuten koko maailmaa voi hallita?

Onhan aina niitä, joiden mielestä kukaan ei saisi päättää omasta elostaan.

Vai olisiko totuus niinkin, että useat haluavat suurempaa päätösvataa,

ja sitä jaetaan, kuten aina ennenkin.

Sen vuoksi ei pitäisi olla minkään maan liittjoa, missään suhteessa.

Mutta sellainen sivistys on karannut ainakin eurooppalaisten käsistä.

Euroopasta on kehittymässä seuraava afrikkalainen orjakulttuuri.

Rahasta on tehty politiikan ase, jonka voimalla voidaan orjuuttaa.

Raha voi olla mitä vaan, se on poliittinen päätös. Nytkään se ei perustu

muuhun kuin luottamukseen. NL hajoaminen vain korreloi talouden

vapautuksen aikakautta. Vapaus tässä tarkoituksessa tarkoitti orjuuden

nopeuttamista kaikissa maissa. Liikepankkien sulautuminen kaikkien

muiden liikelaitosten kanssa varmisti inflaatiokierteen, jota seurasi

asumisen kalleus. Palkat kuitenkin jurrasivat paikallaan noin 20

vuotta koko euroopassa.

Palkat ja tulot nousivat vain pienessä ryhmässä, ja amerikkalainen

keskiluokkakin katoaa. Saman mallin mukaan toimitaan sielläkin.

Eikö kukaan ihmettele, että ukrainalaisille ei muka kelvannut venäjän

tarjoama laina ilman kovia ehtoja, heidän pitää nyt hyväksyä STD raha

suurempana lainana, ja kovilla austerity ehdoilla. Eurooppalaisten vai

amerikkalaisten järjestämä?

Amerikkalaiset ovat täysin väsyneet oman hallintonsa ajan ja rahan

tuhlaukseen ympäri maailmaa. Eivät ymmärrä, miksi heidän pitää ottaa

osaa kaikkeen maailman politiikkaan. Lisää heidän omia näkemyksiä

seuraavassa linkissä.

link

http://www.paulcraigroberts.org/2014/05/02/washing...

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kiitos, Tuula, ansiokkaasta puheenvuorosta. Hyvä linkki tohon Paul Craig Robertsiin. Suosittelen kaikille suomalaisille hänen juttujensa lukemista.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Timo Kohvakka, Tästä blogista oli jostain syystä rinnakkaiskopio, johon olit kommentoinut, poistin koko rinnakkaiskopion, ja valittettavasti sen mukana meni kommenttisikin. Laita uudelleen jos huomaat tämän.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kiitos, mutta siinä kommentoitiin vain tätä rinnakkaisuutta, joten menetys ei haittaa mitään.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Aivan uskomatonta. Aloittajan teksti tuntuu olevan täydellisesti aivopestyn kirjoittamaa.
Aloittajan mukaan maailmassa on salaliitto, jossa länsimaat levittävät valheellista probakandaa Venäjästä ja ainoa oikea tieto asioista tulee Venäjältä ja valtion valvomista tiedotusvälineistä. Jos Hellevig edes jonkin läntisen tiedon oikeaksi tunnustaisi, hän olisi paljon uskottavampi. Mutta en ainakaan ole sellaista havainnut. Venäjä ja venäläinen tieto on "tie, totuus ja elämä"
Onhan se selvää, että länsimaissa vikoja löytyy, mutta kyllä useimmissa asiossa
länsimaat ovat selkeästi Venäjää edellä.

Jotenkin en jaksa ymmärtää, että maa, jossa on kaiketi maailman suurimmat luonnonvarat, joutuu Suomeltakin apua vastaanottamaan.
Miten monessa Venäjän hankkeessa Suomi on rahallista ja tiedollista apua joutunut antamaan? Käsittääkseni niitä on vaikka miten paljon.
Miten paljon lapsia asustaa kadulla, miten moneen lastenkotiin on suomalaista taloudellista tukea annettu? Onhan niitä lännessäkin, mutta eihän kirjoittajan ihannemaassa sellaista saisi olla.
Miten moneen ympäristön suojeluun liittyvään projektiin on Suomi ottanut osaa ja
siitä huolimatta esimerkiksi Itämereen menee hirveä määrä jätettä.
Näitähän riittäisi!

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Jouko, Kaikki nämä viitteesi siihen, että muka olisin vain venäläisen tiedon välissä on pelkkää nonsenssia. Minä seuraan uutisia ja ajankohtaisia asioita seitsemällä kielellä: suomi, englanti, venäjä, saksa, ranska, espanja, ruotsi. Joten olen varmasti periaatteessa hyvin perillä kaikesta maailmalta saatavasta tiedosta.

Janne Vaahtovuo

Epäilemättä asia näin on - ja sitä suuremmalla syyllä on ihmeteltävä, miten tuolla tietomäärällä ja ilmeisellä älykkyydelläkin varustettu ihminen voi siitä tietomäärästä mikä sinulla on, tuottaa niin suuren määrän täyttä roskaa?!
Kysyn sinulta Jon tässä samassa yhden mieltäni askarruttavan kysymyksen:
Uskotko, että voisit vapaasti ihailemassasi Venäjä-nimisessä valtiossa tuottaa samanlaista Venäjänvastaista propagandaa kuin mitä nyt tuotat Suomesta sekä Suomeen, että ulkomaille?

Kiitos mielenkiinnostasi - vastausta en tarvitse, koska tapasi mukaan todennäköisesti joko kierrät hankalan kysymyksen tai vastaat puolitotuuksilla sinnepäin..sellaisilla vastauksilla kun ei ole minkäänlaista arvoa.

Hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä.

Ps. Haluan kiittää sinua siitä työstä mitä ansiokkaasti teet Suomen NATO-jäsenyyden edistämiseksi.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #32

En ole huomannut, että tuottaisin muka Suomen vastaista propagandaa. Päinvastoin, tuotan Kokoomuksen vastaista propagandaa. Mutta Kokoomus ei ole sama kuin Suomi. Päinvastoin Kokoomus on Suomen pahin uhka ja se on pysäytettävä.
Sitä paitsi en todellakaan pääse tämän Kokoomuksen valvoman Suomen median palstoille tai televisio kanaville sanomaan mitään, koska ne pelkäävät, että totuus leviäisi.

Janne Vaahtovuo Vastaus kommenttiin #36

Kiitos vastauksestasi Jon - kiersit kysymykseni juuri siten kuin arvelinkin - ja se riittääkin mainiosti vastaukseksi.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #39

En kiertänyt sitä, vaan kielisin sen.

Janne Vaahtovuo Vastaus kommenttiin #42

No - tuohon ei oikein muuta voi enää sanoa kuin että tosiaan olet "KIELIMISTÄ" viime aikoina harrastanut - mutta jatka vain samaan malliin..

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig Vastaus kommenttiin #32

En ole huomannut, että tuottaisin muka Suomen vastaista propagandaa. Päinvastoin, tuotan Kokoomuksen vastaista propagandaa. Mutta Kokoomus ei ole sama kuin Suomi. Päinvastoin Kokoomus on Suomen pahin uhka ja se on pysäytettävä.
Sitä paitsi en todellakaan pääse tämän Kokoomuksen valvoman Suomen median palstoille tai televisio kanaville sanomaan mitään, koska ne pelkäävät, että totuus leviäisi.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Eikös se lasten kurjuus alkanut oikein teholla, heti kun neuvostoliitto
hajosi. koko projekti oli silmän lumetta. IMF halusi austerity nopeasti
sinne, ja maa velkoihin. Samalla muutamat saivat hyödyt, aina on ostettu
johtjuus. Korbachov ei suostunut, saatiin lännen oma mies tilalle.

Vähän niinkuin lännen johtama vallankumous, eikös se venäläinen johtaja
ollut george joku, eli nimen vaihdos takaisin venäläiseen.

Nämä ukrainankin suunnitelmat ovat monivuotisia. On kuulemma maksanut
kaikkiaan viisi biljoona niille johtajille. Onkohan se amerikkalaista
funny money vai vain kansalle siellä velkaa tästäkin kumouksesta.

Ei ihme, jos amerikkalaiset ovat kyllästyneet tähän avustukseen...

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä tuota epäile. Varmaan Hellevigilla on runsaasti tietoa monista asioista:

Tuntuu vain siltä, että yhdeltä suunnalta tuleva tieto on sitä oikeata. Ei voi olla , että on vain yksi totuus. Ja kaikki muu on länsimaisen venäjänvastaisen salaliiton luomaa väärää tietoa.

En Hellevigiä henkilönä tunne, mutta monilla ihmisillä se, mitä mielessään tietää ja oikeaksi tuntee, ei ole sitä samaa mitä julki tulee!
Perustotuus on se, että asioilla useimmiten on kaksi puolta , eikä juurikaan ole yhtä ainoata absluuttista totuutta.

Edelleen en jaksa olla ihmettelemättä, että näillä venäjämielisillä, on vain yksi totuus ja kaikki muu on valhetta. Niin eivät asiat vain ole!

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Ongelmana nykyjään että länsimaiden valtamedia on nyt Pravdan perillisiä ja muuttuneet yhdeksi suureksi propaganda koneistoksi. Ukrainan kriisi osoittaa tämän hyvin. Kyllä länsimaissakin saa tietoa, mutta sitä pitää hakea blogeista ja vaihtoehtomediasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Edelleen en jaksa olla ihmettelemättä, että näillä venäjämielisillä, on vain yksi totuus"

Samahan tuo tuntuu olevan federalisteilla ja eurouskovaisilla vaikka tosiasiat puhuvat toista ja tämä propagandahehkutus on aivan kotimaista.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Mutta jos se on mainitsemallasi tavalla myöskin Venäjällä. Että sielläkin se oikea tieto pitäisi hankkia blogeista tai vaihtoehdomediasta?

Olisiko se ero siinä, että länsimaissa tuota vaihtoehtomediaa on, ainakin länsimaisen tiedon mukaan Venäjällä vaihtoehtoista mediaa ei ole. Sellaisen ylläpito kun on tainnut käydä taloudelle ja pahimmillaan hengellekin vaaralliseksi.

Länsimaissa vaihtoehtoisen tiedon tarjonta ei ainakaan vaarallista ole. Vaikkapa sinunkin propakandasi sen osoittaa, täällä sen levittäminen on mahdollista! Kenties kiivasta kritiikkia kohtaa,muttei enenpää.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Kun vertaan muualta maailmaa keräämääni tietoa Venäjän valtamedian, esimerkiksi RT:n tietoihin, niin kyllä minulle syntyy se käsitys, että Venäjän media on länsimediaa objektiivisempi.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Herra Hellevig tietää että venäjällä on voimassa sotasensuuri,-miten niissä oloissa voi olla objektiivinen ?
Ja mitä Usaan ja länsieurooppaan tulee,niin marxilainen liike on manannut sen tuhoa jo yli sata vuotta,,ja toiset sata saatte manata !

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Ehkä Putin oivaltaa, että hänen ‘suurvallallaan’ on armonaikaa vain muutama vuosi. Kiinassa ja Intiassa käyneenä hän on omin silmin nähnyt Aasian jättiläisten dynaamisen nousun ja voinut verrata sitä Venäjällä vallitsevaan apatiaan. Kansalliskiihkon lietsominen, sotilaalliset seikkailut heikkojen naapureitten kimppuun, elehdintä ydinaseilla ja uusilla ohjuksilla - ja metsäretkillä yläruumis paljaana – ovat kai huumetta, joka saa sairaan unohtamaan hetkeksi tuskansa." (Erkki Toivanen, 2008)

http://www.hs.fi/talous/SP+laski+Venäjän+luottoluokitusta++enää+pykälä+roskaluokkaan/a1398389823942

Venäjällä menee siis aivan normaalisti.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Tuota ei voi mitenkään kommentoida koska se on täyttä nonsenssia.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Kiitos hyvästä kirjoituksesta sekä voimia ja jaksamista näiden leimakirveen heiluttajien joukossa.

Länsimaisesta ylimielisyydestä luopuminen on askel viisauteen, tämä on tullut hyvin selväksi ja näkyväksi viimeistään Ukrainan kriisin myötä, kun moni on selvästi herännyt. Kun valtamedian kertoma viesti ja "meidän valitsemamme" puolen näkemys on osoittautunut ristiriitaiseksi kaiken sen arvopohjan kanssa, johon meitä on johdonmukaisesti kasvatettu, niin aika moni asia on ainakin itselläni näin 80-luvun ajattelevana lapsena mennyt kokonaan uuteen tarkasteluun. EU:n liittyminen suurvaltojen kaksoisstandardikerhoon toi tullessaan EU-kriittisyyden, jollaista en ole aiemmin juuri harjoittanut.

Sveitsin mallin ajaminen Suomelle on kyllä mitä suurinta viisautta ja isänmaallisuutta. Pitää olla todella sekaisin, jos joku saa senkin kääntymään venäjämielisyydeksi pienessä päässään.

pekka numminen

Kimmo Kautio,

Kehut Jon Hellevigiä joka on ylistänyt nykyisen Venäjän johtajaa, Putinia, suunileen Jumalan profeetaksi, jolla on oikeus ja velvollisuus käyttää asevoimaa muita valtioita vastaan.

Mielestäni Hellevigiä voi kutsua Venäjämieliseksi, eikö sinusta?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Miksi meillä on olemassa ainoastaan vaihtoehdot "venäjämielinen" tai "venäjävastainen"? Venäjässä voi nähdä jotain hyvää siinä missä vaikka USA:ssakin. Tämä tuntuu olevan monille täysin mahdoton rasti ja mustavalkoinen kysymys. Ja on karua puhua asevoiman käytöstä tapauksessa, jossa laukaustakaan ei ole ammuttu. Krimin näpistys pitäisi tuomita ja rangaista, vaikka esim. Irakin tuhoaminen on täysin painettu villaisella. Täysin käsittämätöntä. Ja tästä puhuu maailmalla vähemmistö, joka kutsuu itseään kansainväliseksi yhteisöksi. Traagista.

pekka numminen

"Tämä edellyttää irtaantumista EU:sta ja eurosta sekä vapaakauppaa EU:n ja koko maailman kanssa ilman poliittisia liittoja." /Hellevig

Eli ehdotat että:

1) Ensin eroamme EU:sta, ok tämä on mahdollista.

2) Sitten neuvottelemme uuden EFTA sopimuksen, jollainen on esimerkiksi Sveitsillä ja Norjalla EU:n kanssa. Eli sitoudumme aivan samoihin sopimuksiin kuin EU jäsenenä, emme vain ole mukana suunnittelemassa niitä, palaamme siis lähtötilanteeseen ilman äänioikeutta... Ok, tämäkin on mahdollista.

3) Neuvottelemme vastaavan (EFTA) sopimuksen Venäjän tai Venäjän johtaman Euraasian tulliliiton kanssa, liittymättä siihen? Miten tämä voisi onnistua, siis saada Venäjän kauppaliiton edut ilman jäsenyyttä?

4) Neuvottelemme vastaavan (EFTA) sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa? Australialla on sopimus USA:n kanssa, mutta tuskin haluat vastaavaa määräilevää sopimusta, vaan jotain mielikuvituksellista haavesopimusta?

5) Neuvottelemme vastaavan (EFTA) sopimuksen Kiinan, Intian, Japanin... kanssa, tämänlaisia ei tietenkään ole olemassa, mutta sehän ei estä haaveilijoiden suunnitelmia.

Käyttäjän AnttiKukkonen kuva
Antti Kukkonen

Eräs tarkennus täytyy Jonille tehdä. Markkinatalous on toimiva järjestelmä, mutta on harhaluuloa kuvitella, että vapaakauppa hyödyttää kaikkia toimijoita samalla tavalla (tai ensinkään) kehitysasteesta riippumatta. Tätä korosti saksalainen taloustieteilijä Friedrich List jo 1800-luvullla. Listin mukaan kehittyvän talouden on kyettävä suojelemaan teollisuuttaan ulkomaiselta kilpailulta, sillä kehittyneemmän teollisuuden maissa tuotteita kyetään tekemään halvemmalla.

Esim. Listin oppilas Abraham Lincoln noudatti tätä reseptiä hyvällä menestyksellä, olkoonkin että politiikka johti sisällissotaan, sillä raaka-ainetuotantoa (puuvilla) harjoittava etelä hyötyi vapaakaupasta toisin kuin omaa teollisuuttaan pystyttävä pohjoinen.

Tuskin on liioiteltua väittää, että yksikään teollistunut länsimaa ei olisi noussut nykyiseen asemaansa sellaisen ”vapaakauppaideologian” varassa, jota nyt kolmannelta maailmalta vaaditaan; itse asiassa jopa hyvin kaksinaamaisesti, sillä esim. EU ei taatusti myönnä tullittomuutta Afrikan maataloustuotteille, vaikka vaatii Afrikan maita poistamaan omat suojatullinsa.

Toimituksen poiminnat