Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

Miksi olet ehdolla EU-parlamenttiin, kun et kerran pidä EU:sta?

 

Miksi olet ehdolla EU-parlamenttiin, kun et kerran pidä EU:sta?       

Miksi olet ehdolla EU-parlamenttiin, kun et kerran pidä EU:sta? Tämä on aika tyypillinen kysymys tietämättömiltä,  ja myös usein kuultu väite millä EU-intoilijat hyökkää EU-kriittisiä vastaan.

Vastaus: Olen ehdolla koska Euroopan Unioni on muutettava. Ei EU ole mikään kerho minne mennään sen vuoksi, että se olisi hauskaa. EU on ylikansallinen valtioliitto, joka määrää Suomen lait, päättää Suomen taloudesta, ja päättää meidän ulkosuhteista. Totta kai siihen pitää vaikuttaa. 

Yhtä lailla voisi sanoa, että kun kerran olet oppositiossa Kokoomusta ja SDP:tä vastaan, niin miksi sitten pyrit Suomen eduskuntaan? – No juuri, siksi, että niiden valta lopetettaisiin.

Totta kai niitten, jotka tahtoo, että Suomi itsenäisesti päättäisi asioistaan pitää mennä paikan päälle sinne Brysseliin EU:hun ja kertoa minkälaisen Suomen me tahdomme.

EU – ei ole koko Eurooppa

EU-intoilijat yrittävät myös omia koko Euroopan itselleen, puhuvat siihen malliin, että EU olisi yhtä kuin Eurooppa.

Sitten väittävät, että kuka vastustaa EU:ta vastustaa Eurooppaa.

En minä ainakaan mitään Eurooppaa vastusta. Se on maantieteellinen käsite ja siellä on monia hauskoja maita. Itse puhun sujuvasti neljää eurooppalaista kieltä ja kohtalaisesti vielä kolmea: suomi, englanti, venäjä, saksa, ranska, espanja, ruotsi. Ja olen asunnut neljässä Euroopan maassa: suomi, espanja, venäjä, unkari.

Joten kyllä tässä ollaan ihan tarpeeksi eurooppalaisia ilman EU:takin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Yksinkertainen vastaus otsikon kysymykseen: siksi, että sinne valitaan 13 suomalaista joka tapauksessa. Jokainen paikka, joka menee liittovaltiokriittiselle, on paikka, jota ei ainakaan liittovaltiomyönteinen saa.

Toimituksen poiminnat