Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

Puoluejohtajien NATO-kannat pintaa syvemmältä

Eilisestä valtapuolueitten puoluejohtajien TV-tentistä jäi mieleen miten helppoa politiikkojen on höynäyttää toimittajia. Kun tentissä kaikki muut puheenjohtajat paitsi Katainen väittivät, että eivät ole NATO:on liittymisen kannalla, toimittajat ottavat sen mukisematta todesta, näin myös lehtien uutisanalyyseissä. Normaalissa maassa toimittajat pistäisivät poliitikot koville. On nimittäin päivänselvää, että Soinin Perussuomalaiset kannattavat NATO-jäsenyyttä, että Keskusta kannattaa NATO-jäsenyyttä, että SDP kannattaa NATO-jäsenyyttä, että RKP kannattaa NATO-jäsenyyttää.

Näitten puolueitten johtajat ova sen kaiken tavoin osoittaneet, niin kuin kirjoitan linkkinä olevassa blogissani. Tämä tällainen julkinen kiistäminen on pelkkää bluffia, tai suomeksi sanottuna, huijausta.  He kannattavat NATO:on liittymistä ja tekevät kaiken voitavansa sen eteen. He kampanjoivat liittymisen puolesta mutta käyttävät tässä kiertoilmaisuja, jotta välttäisivät kiinnijäämistä. Mutta suoraan kysymykseen, niin kuin nyt, valehtelevat vastaukseksi, ”Ei”. Näin he tekevät vain koska tietävät, että suomalaisten suuri enemmistö vastustaa sitä. Siksi taktisista syistä tuo vale-ei. He tahtovat, että median NATO-propaganda ja heidän kiertoilmaisu- lauseet asiasta ensin tainuttavat suomalaiset ja sitten julistavatkin, että nyt NATO:on. Soini ottikin jo muutama viikko sitten varaslähdön kun lähti suurella rintaäänellä puhumaan NATO:on liittymisen optiosta ja usuttamaan euro, vaaliehdokkaat Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon julistamaan NATO-uskoaan.

Keskustan Sipilän taktiikka tässä asiassa on ilmeisesti kaikkein kieroin. Hän ei sano mitään, mutta silti on ottanut Keskustan eurovaalikärkiehdokkaaksi Olli Rehnin, jossa lukee N-A-T-O jo otsaan piirrettynä. – Jos äänestät Paavo Väyrystä tuet siis Olli Rehnin NATO-kantaa ja transatlanttista integraatiota.

Kenellekkään ei myöskään pitäisi olla epäselvää SDP:n Erkki Tuomiojan käytännön marssi-askeleet NATO:n tahdissa. Puhumattakaan suurta sotapäällikköä leikkivästä RKP:n puolustusminister Carl Haglundista. Hän julistaa joka käänteessä miten vaarallinen Venäjä on ja minkä turvan NATO-antaisi, ja sitten kehtaa valehdella Suomen kansalle, etteikö muka kannattaisi NATO-jäsenyyttä.

Hyvät ihmiset, tutkikaa vähän pintaa syvemmältä mitä ne oikeasti sanoo ja tekee. Tästä blogi kirjoituksistanii pääsee jo aika hyvin perille siitä, että missä mennään. "Onko sleeper cell Timo Soini aktivoitu NATO asiassa?" 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Oma kantasi ei oikein auennut blogissa.

Onko se : " ei, juu, vaarinhousut " ?

Mikä se on ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hän varmaankin piti itsestäänselvyytenä, että hänen oma ja "kansan syvien rivien kanta" on kielteinen. Jälkimmäisen kohdalla asia ei ole aivan selvä, sillä se riippuu hallituksen kannasta, kuten useat tutkimukset ovat todentaneet.

Käyttäjän JonHellevig1 kuva
Jon Hellevig

Täysin vastaan NATO:n liittymistä. Luulin, että se oli asiayhteydestä selvä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eli lähes kaikki kansan valitsemat poliitikot ja puolueet ovat NATO-liittoutumisen puolella. Kyllähän Hellevigiin täytyy tässä kohtaa luottaa. Tuohan oli siis erinomainen uutinen ja liittymään sitten vain.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

On tietenkin olemassa se vaihtoehto, että Jon Hellevig onkin "You know nothing Jon Sn.. Hellevig" näin Game of Thronesia mukaillen. ;)

Toimituksen poiminnat