Jon Hellevig - Eurovaalit 2014 Itsenäisyys on fiksu vaihtoehto

Kaikki blogit puheenaiheesta Euromaiden velkaaantuminen

Yhtiöittäkäämme ilmavoimat!

Helsingin sanomien mukaan pääministeri Sipilä kutsui kaikki puoluejohtajat koolle. Oli näet ilmaantunut varsinainen pulmapähkinä purtavaksi: Hornetit pitäisi korvata uusilla koneilla, muta velkaa ei voi ottaa. Hyvät keinot ja konstit ovat nyt arvokkaita. 

 

 

 

Velka näkyy kansalaisten jalkineissa

Jokin kansa voidaan köydyttää ja tuhota velalla. Kansan asuttama valtio voidaan paloitella velkojien toimesta kuin jokin metallisessa koukussa roikkuva ruho. Kansalaisia kuolee, sairastuu ja vammautuu siksi, että he liittyivät monien kansakuntien muodostamaan unioniin ja sen rahaliittoon. Itse kansa ei ole velkaa kenellekään tehnyt. Kansalaiset vain tekevät töitään ja muita sellaisia arkisia askareitaan niin kuin aina ennenkin.

EU - domino on valmiina, oletko sinä ?

Se mitä ollaan nähty tapahtuvan Portugalissa, Kreikassa, Espanjassa ym. vastaavissa maissa on ollut lähtölaskenta EU:n velkadominopelin aloittamiselle.

 

Mistä on kysymys ?


EU:n laajentuminen perustuu sen omien sääntöjen vastaisiin toimiin ja sen seurauksena jäsen maiden (entisten itsenäisten valtioiden) velkaannuttamiseen.

Virhe on korjattava

Eilen Euroopan parlamentissa käytiin värikästä keskustelua Kreikan velkaongelmasta. Paikalla oli myös Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.

Kysymys ei ole vain Kreikasta. Euroalueella on muitakin ylivelkaantuneita valtioita, jotka saattavat ajautua maksukyvyttömiksi. Näiden maiden vaikeudet johtuvat siitä, että yhtenäisvaluutassa on mukana liian erilaisia kansantalouksia.

Yhtenäisvaluuttaa perusteltiin sillä, että se luo Eurooppaan yhtenäisyyttä. On käynyt päinvastoin. Euroalueelle on syntynyt pahoja ristiriitoja sekä jäsenmaiden välille että niiden sisälle.

Joseph Stiglitz: Miten minä äänestäisin Kreikan kansanäänestyksessä?

Euroopan sisäisen kiistelyn ja kinailun huipennus voi ulkopuolisille näyttäytyä vääjäämättömänä loppuna katkeralle pelille Kreikan ja sen luotottajien välillä. Todellisuudessa eurooppalaiset johtajat alkavat vasta tajuta velkakeskustelun todellisen luonteen, eikä vastaus todellakaan miellytä: kysymys ei ole niinkään rahasta ja taloudesta, vaan vallasta ja demokratiasta.

Brysselin noottikriisi

Miksi EU-komissio aikoo antaa juuri Suomelle ”vakavan varoituksen” ja juuri nyt kun Suomessa käydään hallitusneuvotteluja?

Onko tämä tilaustyönä annettu huomautus, jonka hallitusneuvotteluita varten lähettää Brysselistä komissaari Katainen?

Tulee jotekin ihan mieleen Kekkosen aika ja NL:n antamat nootit, joilla oli tarkoitus vaikuttaa Suomen sisäpoltitiikkaan. Nyt on sitten Brysselin noottikriisi.

Valtava velkaantuminen kätkee totuuden negatiivisesta BKT:sta

Awara Group paljastaa uudessa käänteentekevässä tutkimuksessa, että länsimaiden aito bruttokansantuotteen (BKT) kasvu on ollut negatiivista jo vuosia.

Koko tutkimus on luettavissa tästä linkistä.

Myös teknologiateollisuudessa nousun merkkejä

 

Teknologiateollisuuden positiivinen kehitys on jatkunut alkuvuoden aikana. Tammikuussa raportoitu ja kevään aikana jatkunut tarjouspyyntöjen määrän lisääntyminen on merkinnyt myös uusien tilausten kasvua, kerrotaan järjestön  tiedotteessa .  Uhkana pidetään Venäjän taantuman vaikutusta vientiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä